Anasayfa Haber Tamamen Yenilenen TeamSpeak Duyuruldu

Tamamen Yenilenen TeamSpeak Duyuruldu

Yeni TeamSpeak

Piyasa payını Discord’a kaptıran TeamSpeak, tamamen yenilenmiş olarak yeniden ortaya çıkıyor.

Discord öncesinde oyuncular için en popüler sesli iletişim uygulamalarından birisi olan TeamSpeak yeni imajı ile geri döndü. Tamamen yenilenen Teamspeak, Discord’un sunduklarından ilham alan tasarımıyla tekrar popüler olmayı hedefliyor.

Yeni nesil tepkisel istemci ile gelen Teamspeak artık sürüm numaraları kullanmıyor. Uygulamanın yeni sürümü Windows, macOS ve Linux sistemler ile uyumlu. Kullanıcıların VoIP için ücretsiz sunucu ihtiyaçlarını da doğrudan istemci üzerinden karşılayan uygulama, ücretsiz olarak 4 slot sunuyor. Daha fazla kullanıcı içinse ödeme yapmak gerekiyor. Beta testine katılanlara ücretsiz olarak 10 slot sağlanıyor.

Yeni sürümde kullanıcıların kendi sunucusunu kurmasına da hala izin veriliyor. Bu arada yeni sürümün de mevcut TeamSpeak 3 sunucuları ile geriye dönük uyumluluk sunduğunun altını çizelim. Yani yeniden ayarlama yapmaya veya yeni lisanslara gerek kalmıyor. Overwolf destekli kaplama da yeni istemcide geri dönüyor. Şirket, 2020 yılı için bir mobil uygulama sunma planları da yapıyor.

Tamamen özelleştirilebilir arayüzde, kullanıcıların temaları düzenlemesi ve diğer kullanıcılar paylaşması da sağlanmış. Varsayılan tema ise karanlık mod durumunda. Uçtan uca şifrelenmiş metin tabanlı sohbet odaları da varlığını korurken direkt sohbet, geçmiş, izinler ve diğer işlevler de istemcide mevcut.

Şu an için kapalı beta sürecinde olan yeni TeamSpeak’in açık beta veya tam sürüme ne zaman geçeceği konusunda açıklama yapılmadı.

İlginizi çekebilir: Discord Yakında Oyun Satmaya Başlayacak