Anasayfa Haber Samsung, Galaxy S10 Parmak İzi Hatası İle Gündemde

Samsung, Galaxy S10 Parmak İzi Hatası İle Gündemde

Galaxy S10 Parmak İzi Hatası

Galaxy S10 parmak izi hatası, parmak izi kayıtlı olmayan kullanıcıların bile cihaz kilidini açmasına izin veriyor.

Samsung Galaxy S10 parmak izi okuyucusu cihaz çıktığından bu yana eleştiriliyor. 3B basılmış parmak izi kullanılarak cihazın açılması kullanıcıları oldukça rahatsız etmişti. Son olarak bir kullanıcı, üçüncü parti ekran koruyucu kullanıldığında, parmak izi kayıtlı olmayan bir kullanıcının bile cihazı açabildiğini fark etmiş durumda. Problemi öğrenen Samsung, Galaxy S10 parmak izi hatası için yakında bir yama sunulacağını duyurdu.

Durumun ciddiyetini fark eden Güney Kore bankası KaKaobank’ın sorun çözülene kadar müşterilerine cihazlarının parmak izi tanıma özelliğini kapatmasını önerdiği de bilgiler arasında. Soruna tam olarak neyin sebep olduğu ise belirtilmiyor. Galaxy S10 parmak izi için ultrasonik sensör kullanıyor. Plastik ve silikon ekran koruyucular ile sensörün çalışmadığını da belirtelim. Tabii ki bu sistemin nasıl kayıtlı olmayan parmak izlerine de izin verdiğini açıklamıyor.

Samsung yama gelene kadar müşterilerinin sadece Samsung ürünleri için özel olarak tasarlanmış onaylı aksesuarlar kullanmasını öneriyor.

İlginizi çekebilir: Samsung Galaxy S10+ İncelemesi