Anasayfa Haber SpaceX, Starlink Uydu Sayısını Artırma Hedefinde

SpaceX, Starlink Uydu Sayısını Artırma Hedefinde

SpaceX Starlink Uydusu

SpaceX hali hazırda 12 bin Starlink uydusu için izin almışken, 30 bin daha uydu için izin istiyor.

SpaceX Starlink kümelenmesi, şirketin ilk başta planladığından 4 kat daha büyük hale gelebilir. Son olarak şirketin Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU)’nden 30 bin daha Starlink uydusu için izin istediği ortaya çıktı. Proje ilk başlatıldığında Starlink, 12 bin uydudan oluşan uzay tabanlı internet ağı olarak lanse edilmişti. Hali hazırda 12 bin uydu için ITU ve ABD Federal İletişim Komisyonu (FCC)’ndan onay da alınmışken, buna ek 30 bin uydu için daha izin istenmesi planların büyüdüğünün bir göstergesi olarak kabul edilebilir.

FCC toplamda ITU’ya 20 başvuru yapmış ve her birinde çeşitli alçak dünya yörüngeleri için 1,500 uyduya izin istenmiş. Şirket bunları 328 ve 580 kilometre irtifa ile yörüngeye yerleştirmek istiyor. Öte yandan bu durumun gelecekteki insanlı uzay uçuşlarına etki edebileceği endişesi mevcut.

30 bin uydu için istenen iznin Starlink projesinin toplamda 42 bin uydu fırlatacağı anlamına gelmediği de söyleniyor. Bu izinlerin ITU’yu kuralları değiştirmediği için bunaltmak üzere bir taktik olduğu da söylentiler arasında. Doğru mu yanlış mı bilinmez ama başvurular oldukça uzun bir sürecin ilk adımı da olabilir.

İlginizi çekebilir: Uzayda 3D Yazıcı İle Et Üretildi