Anasayfa Makale Instagram Üçüncü Taraf Uygulama İzinleri Nasıl Yönetilir?

Instagram Üçüncü Taraf Uygulama İzinleri Nasıl Yönetilir?

Instagram Hesap Silme, kalıcı instagram silme linki, instagram hesap dondurma, telefondan instagram hesap silme

Instagram, kullanıcı verileri üzerinde daha fazla kontrol için yeni bir özellik duyurdu. Bu sayede üçüncü taraf uygulama izinleri hızlıca değiştirilebiliyor.

Instagram, kısa süre önce paylaştığı blog yazısıyla veri gizliliğinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurguladı. Ayrıca kullanıcılara diğer uygulama ve servislerle paylaşılan veriler üzerinde daha fazla kontrol vermek istediklerini de açıkladı.

Instagram, üçüncü taraf uygulama ve web sitelerinin genellikle Instagram’dan fotoğraf içe aktarma ve Instagram ile bağlantı kurma seçenekleri olarak kullanıldığını belirtiyor. İşte bu tip durumlar için paylaşılan verilerin görünmesi büyük önem taşıyor.

Artık uygulamada Ayarlar üzerinden bu detaylara erişilebiliyor. Güvenlik / Uygulamalar ve Web Siteleri başlığı altından detayları görüntüleyebilir, hesabınıza bağlanmak istemediğiniz üçüncü taraf hizmetleri buradan durdurabilirsiniz. Yani aslında üçüncü taraf bir hizmeti pasif hale getirdiğinizde servis artık hesabınızdaki yeni verilere erişemez hale gelir.

Instagram ayrıca bir de üçüncü taraf uygulamaların sizden belirli zamanlarda istediği izinler konusunda da düzenleme yapıyor. Üçüncü taraf uygulamalara erişimde artık tüm bilgileri listeleyen güncellenmiş bir yetki ekranı yer alıyor. Bu erişime ‘Yetkilendirme’ ya da ‘İptal Etme’ seçeneklerinden karar verilebiliyor.

İlginç ayrıntılardan biri güncellemelerin tüm kullanıcılara ulaşmasının 6 ay sürebileceği. Google’ın özellikle belirttiği bu durum güncellemenin aslında uzun bir süreçte kademeli olarak sunulacağını gösteriyor.