Anasayfa Haber Microsoft xCloud Bulut Oyun Servisi İçin Testler Başladı

Microsoft xCloud Bulut Oyun Servisi İçin Testler Başladı

Microsoft, xCloud bulut tabanlı oyun servisini ABD, Birleşik Krallık ve Güney Kore’deki Xbox kullanıcıları için başlattığını duyurdu. Servisin beta süreci belirlenen dört adet oyun üzerinden gözlemlenebilecek.

Microsoft, geçtiğimiz ay xCloud bulut oyun servisi için hazırlamış olduğu beta sürüm testine kayıtlarını başlatmıştı. Başlayan beta testlerine katılmak için geçen ay kaydolmuş olan kullanıcılara bilgilendirme mailleri iletildi.

xCloud beta testine katılmak için şartlar nelerdi?

Kullanıcıların servisin beta testinden yararlanmak için Android 6.0 ya da üstü bir sürüme sahip ve Bluetooth 4.0 desteğini alan Android cihazı edinmeleri gerekiyor. Aynı zamanda bu cihazda Bluetooth özellikli Xbox One kumandasına da ihtiyaçları bulunuyor. Bu ekipmanları edinmeleri halinde, test kullanıcılarının xCloud için ayrıca içerik satın alması veya abone olması için para harcaması istenmeyecek.

Test aşamasında sadece 4 oyun yer alıyor

Şirket, kullanıcılarını beta programında yer almaya davet ederken, sadece 4 oyun için deneme hakkı vererek sınırlandırmaya gitti. Test aşamasında, Gears 5, Halo 5: Guardians, Killer Instinct ve Sea of Thieves gibi oyunlar oynanabiliyor. Microsoft ilerleyen zamanlarda xCloud ön izleme süreci içerisinde başka oyunları da ekleyeceğini aktardı. Microsoft öte yandan oyun yayın servisini test etmek için operatörlerle de iş birliği sağlamaya gidiyor.

İlginizi çekebilir: Samsung Galaxy M30s Kutu Açılışı