Anasayfa Makale iOS 13.1 Ve iPadOS 13.1 İçin Kişisel Erişim Noktası Nasıl Ayarlanır?

iOS 13.1 Ve iPadOS 13.1 İçin Kişisel Erişim Noktası Nasıl Ayarlanır?

Kişisel Erişim Noktası, hem iOS hem de iPadOS’un yeni sürümleriyle güncelleniyor. Artık farklı cihazlardaki aynı iCloud hesapları ve Aile Paylaşımı’ndaki kişiler için önemli düzenlemeler mevcut. Ayrıntılara bakıyoruz.

iPhone ya da iPad’lerdeki Kişisel Erişim Noktası’nı sıkça kullanıyorsanız, iOS 13.1 ve iPadOS 13.1 ile bu özelliğin altına eklenen seçeneği merak edebilirsiniz. Artık değişiklikler Ayarlar / Kişisel Erişim Noktası / Başkalarıyla Paylaşıma İzin Ver seçeneği üzerinden yapılabiliyor.

iOS 13’ün ardından her iki platform için de yayınlanan 13.1 güncellemesiyle Kişisel Erişim Noktası sistemini yeniden değerlendirmeye aldı. Artık Aile Paylaşımı kapsamında interneti paylaşmak çok daha kolay hale geliyor.

Kişisel Erişim Noktası artık aynı iCloud hesabıyla giriş yapan tüm cihazlar için sürekli açık. Yani aynı iCloud hesabını hem iPhone hem de iPad’inizle kullandığınızda iPad için Ayarlar’a tekrardan erişip bu seçeneği aktif etmek gibi bir durum söz konusu değil. Bu da işi çok daha pratik hale getiriyor. Zaten aynı iCloud hesabını sizden başkasının kullanamayacağını düşündüğünüzde herhangi bir güvenlik riski oluşmuyor. Diğer değişle internetin tanımadığınız kişilere açılması gibi bir durum söz konusu değil.

Özelliği açma / kapama düğmesi aslında ‘Başkalarıyla Paylaşımına İzin Ver’ seçeneğine eklendi. Bu kapalıyken, yalnızca az önce de bahsettiğimiz iCloud bağlı cihazlar bağlantıyı otomatik olarak alır. Windows bir bilgisayar ya da Android bir telefona interneti paylaşmak istiyorsanız erişim noktasını buradan aktif etmeniz gerekiyor.

Eğer bir Aile Paylaşımı grubundaysanız, Ayarlar / Kişisel Erişim Noktası / Aile Paylaşımı bölümünde yeni bir seçenek yer alır. Buna dokunduğunuzda, aile grubunuzdaki herhangi bir kişinin Kişisel Erişim Noktası’na otomatik olarak erişmesine izin almasını tanımlayabilirsiniz

  • Kapalı: Seçenek Kapalı konumdayken aslında tam olarak kapalı değildir. Ancak ‘Başkalarının Katılmasına İzin Ver’in devre dışı bırakıldığı anlamına gelir. iCloud hesapları ya da Aile Paylaşımı’ndaki hesaplara internet dağıtılmaya devam edilir. Ancak, Uçak Modu ya da Hücresel Veri devre dışı bırakılmışsa Kapalı seçeneği tam olarak bir anlam ifade eder.
  • Açık: Herhangi bir cihaz Kişisel Erişim Noktası’na bağlandığında Açık olarak işaretlenir. İşletim sistemi, bu şekilde kullandığını size hatırlatmak için ekranın en üst kısmına mavi bir bant ekler.

Ve Kontrol Merkezi’nde kablosuz bağlantı seçenekleri altında ‘Kişisel Erişim Noktası’ seçeneği yer alır. Burada da iki farklı seçenek yer alıyor.

  • Bulunamaz: Ayarlar / Kişisel Erişim Noktası’nda herkesin katılmasına izin verseniz de buradan pasif hale ettiğinizde erişim noktası herkes tarafından görülemez.
  • Açık ve Bulunabilir: Bu seçenek aktif edildiğinde erişim noktası herkes tarafından bulunabilir hale geliyor.

Böylece iOS 13 ile birlikte aslında internet paylaşımı çok daha akıllı hale geliyor.