Anasayfa Haber Chrome 78 Karanlık Mod ve Şifre Güvenliği İle Çıktı

Chrome 78 Karanlık Mod ve Şifre Güvenliği İle Çıktı

Chrome 78

Google Chrome 78 kullanıcıları memnun edecek yenilikleri ile yayınlandı.

Google, Chrome 78 sürümünü Windows, Mac, Linux, Android ve iOS platformları için sundu. Yeni Sekme sayfası için yeni kişiselleştirme menüsü, karanlık mod, Şifre Güvenliği uzantısı desteği ve daha birçoğu sürümün öne çıkan özellikleri arasında.

Öncelikle Yeni Sekme sayfasında artık sadece arka plan eklemekle kalmayacaksınız. Görüntü galerisi veya temalardan seçip yapmak ya da kendi istediğiniz bir görseli eklemek mümkün. Hatta kısayolların görünümünü kontrol etmek, önerilen kısayollar arasında seçim yapmak ya da hiç kısayol eklememek de seçenekler arasında.

Karanlık Mod ise karanlık mod desteklemese dahi her internet sitesinin arayüzünü karanlık mod ile uyumlu hale getirebiliyor. Bu sitelerin kaynak koduna müdahale etmeyen özellik, sadece açık renkte sitelerin kromatik karanlık sürümlerini gösteren renk ters çevirme teorisini kullanıyor.

Geçtiğimiz Şubat ayında çıkan Şifre Güvenliği uzantısı ise yakında Chrome 78’e tamamen entegre olacak. Bu sayede güvenli olmayan bir internet sitesine giriş yapıyorsanız gerekiyorsa şifrenizi değiştirmeniz önerilecek.

Diğer yenilikler arasında ise kullanıcıların kalabalık tarayıcı araç çubuğunda gezinmesine yardımcı olmak için tasarlanmış olan Sekme Vurgulu Kartlar ve bir masaüstü internet sayfasında yer alan telefon numarasını Android telefonunuza göndermenizi sağlayacak Tıkla-Ara özelliği yer alıyor. Tıkla-Ara özelliğin henüz tüm kullanıcılar için sunulmuş olmadığını da belirtelim.

İlginizi çekebilir: Gboard Uygulamasından En İyi Şekilde Yararlanmak İçin İpuçları