Anasayfa Haber RED Hydrogen Akıllı Telefon Projesi İptal Edildi

RED Hydrogen Akıllı Telefon Projesi İptal Edildi

RED Hydrogen

RED Hydrogen serisi Android akıllı telefonların fişi çekildi.

Son dönemde adı sık sık skandallara karışan RED, ilk Android akıllı telefon modelini 2017 yılında duyurmuştu. RED Hydrogen özellikle de holografik ekran ve yenilikçi kamera sistemi ile bir anda dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Şimdi ise Hydrogen projesinin iptal edildiği açıklandı. Kararın sebebi ise markanın 70 yaşındaki kurucusu Jim Jannard’ın sağlık sorunlarından dolayı emekli olması.

Temmuz 2017 tarihinde duyurulan RED Hydrogen One ancak bir yıldan biraz daha süre sonra piyasaya çıkabilmişti. Cihazda bir önceki amiral gemilerinde yer alan Qualcomm Snapdragon 835 çipset kullanılması ve 1.200 dolarlık fiyat etiketi taşıması ise teknoloji dünyası tarafından bolca eleştirildi. Cihazın incelemelerinde de pek olumlu görüşlere rastlamamıştık.

Jannard, temmuzda bir Hydrogen TWO gelebileceğini kaydetmişti ancak görünen o ki böyle bir şeyin olması artık mümkün değil. Proje iptal edilmiş olsa da Hydrogen ONE için desteği gelecekte de devam edeceği belirtiliyor.

Projenin iptalinde RED akıllı telefonun başarılı olamamasının bir etkisi olmadığına da özellikle vurgu yapılıyor ve karar sadece birkaç sağlık sorununa bağlanıyor.

İlginizi çekebilir: Karanlık Mod, OLED Telefonların Pil Ömrünü Arttırıyor