Anasayfa Haber Samsung Exynos 990 Duyuruldu

Samsung Exynos 990 Duyuruldu

Samsung Exynos 990

Yüzde 20 performans artışı ve 120 Hz tazeleme oranı desteği sunan Samsung Exynos 990 mobil işlemci tanıtıldı.

Samsung, 7 nanometre üretim teknolojisinin kullanıldığı en yeni mobil işlemci duyurdu. Gelecekteki akıllı telefonların yapay zeka, video ve 5G işlevleri için artan ihtiyaçlarına yanıt verecek olan Samsung Exynos 990, yeni Valhall mimarisi tabanlı ARM Mali-G77 GPU ile birlikte geliyor.

Selefine göre yüzde 20 daha fazla performans artışı sunduğu ifade edilen Exynos 990 bunu iki özel çekirdek, 2 yüksek performanslı Cortex-A76 çekirdeği ve dört Cortex-A55 çekirdeğinden oluşan üç kümeli işlemci mimarisine borçlu. Mali-G77 GPU da grafik performansı ve güç verimliliği konusunda yine yüzde 20 gelişme sunuyor.

Samsung işlemcinin 120 Hz tazeleme oranı için destek sunduğunun da altını çiziyor. Bu da gelecekteki Galaxy cihazlarda daha yüksek ekran tazeleme oranı sunulacağının habercisi. Bu yenilik animasyonların çok daha akıcı olmasını da mümkün hale getirecek. Şu anda 120 Hz ekran sunan cihazlar arasında ASUS ROG Phone II ve Razer Phone 2 olduğunu hatırlatalım.

Yapay zeka tarafında ise çift çekirdek nöral işlem ünitesi (NPU) ve yeni dijital sinyal işlemcisi saniyede 10 trilyondan fazla işlem gerçekleştirme kapasitesine sahip. NPU’nun cihaz güvenliği ve verimliliğini artıracağı da bilgiler arasında.

Geleceğin 5G bağlantı gereksinimleri için 7 nm tabanlı 5G Exynos Modem 5123, alt 6 GHz ve mmWave spektrumlarına destek veriyor. Ek olarak; 2G GSM/CDMA, 3G WCDMA, TD-SCDMA, HSPA ve 4G LTE ağlarına da destek devam ediyor. İşlemcinin bellek bant genişliği saniyede 5,500 megabit’e kadar LPDDR5 veri oranlarına destek sunabiliyor.

Exynos 990 ve Exynos Modem 5123 seri üretimine 2019 yılının sonunda geçilmesi planlanıyor.

İlginizi çekebilir: Samsung, Galaxy S10 Parmak İzi Hatası İle Gündemde