Anasayfa Haber Android 10 Tabanlı One UI 2.0 Beta Programı Devam Ediyor

Android 10 Tabanlı One UI 2.0 Beta Programı Devam Ediyor

Samsung, Galaxy S10 için Anroid 10 tabanlı One Unı 2.0’ın beta sürümü programı ABD’de kullanıcılara açılmıştı. Beta’nın önümüzdeki haftalarda tüm dünyada yayınlanması bekleniyor.

Samsung’un Galaxy S10 için Anroid 10 tabanlı One Unı 2.0’ın betası önce Güney Kore’de yayınlanmıştı. Şimdi ise ABD’deki ilk beta güncellemesini yayına veren şirket, Sprint ve T-Mobile sahiplerinin Galaxy S10e, Galaxy S10 ve Galaxy S10 için, “Samsung Members” uygulamasını kullanarak, Android 10 ve One UI 2.0’ı denemelerini istiyor.

Sürümün ABD’de yayınlanması ile birlikte, One UI 2.0 tüm dünyada test edilmeye açık duruma geldi. Samsung ABD ülkedeki geri dönüşlere göre güncellemeyi dünyanın kalanında da aktif edecek.

One UI 2.0 arayüzü ile kullanıcıların faydalanacağı yenilikler

galaxy s10 yeni kamera arayüzü

  • Samsung’un yeni arayüzünde mevcut olan özelliklerin başında gezinme hareketleri yer alıyor. Bu yönüyle One UI 2.0’ın, iPhone hissiyatı verdiği konuşuluyor.
  • Pop-up bildirimler en aza indirgenmiş durumda. Odak modu ile de dikkati dağıtacak bildirimleri yok edebiliyorsunuz.
  • Kamera arayüzünde de değişimler bulunuyor. One UI 2.0’nin kamerasındaki en belirgin değişiklik, daha önce kamera uygulamasını açtığınızda görebileceğiniz kamera modlarının yeni arayüzde yer almaması. Klasik bir kamera açılışından farklı olan bu modları kullanmak için “Daha Fazlası” seçeneğine gitmeniz gerekiyor.
  • Aynı zamanda destekleyen modellerde kamerada 0.5x, 1.0x, 2.0x ve 10x yakınlaştırma seçenekleri yer alıyor.
  • Galaxy S10’lar, One UI 2.0 desteği ile dahili bir ekran kaydediciye sahip oluyor. Cihazınızda açtığınız her sesi, görüntüyü kayıt altına alabilirsiniz.
  • Ekranın alt orta kısmından, ekranın alt kenarına doğru kaydırma yaparsanız da, tek elle kontrol modunu aktif hale getirmiş olursunuz.
  • Pil kullanımını ve göz sağlığınızı da düşünen Samsung, cihazınızın ışık ayarını karanlık mod ya da denge modu olmak üzere iki seçeneğe ayırarak, kararı sizlere bırakıyor.

Test aşaması ile getirilen yeniliklerin tanıtımının ardından, cihazlara gelecek güncellemeler de mevcut. Beta aktif olduğunda, telefonunuzun “Ayarlar” bölümünde yer alan “Yazılım güncelleme” bölümüne girip indirme seçeneğine dokunarak, bahsedilen güncellemeleri edinebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Android 10 Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey