Anasayfa Makale iPhone Videoları Uygulama Yüklemeden Nasıl Döndürülür?

iPhone Videoları Uygulama Yüklemeden Nasıl Döndürülür?

iPhone’lara iOS 13 ile birlikte gelen özellik, videoları hiçbir ek uygulamaya gerek kalmadan döndürmeyi sağlıyor.

iPhone kullanıcıları yıllardır videoları döndürmek için ek uygulamalar kullanıyor. Hatta App Store’da yalnızca bu işlevi yerine getiren çeşitli uygulamalar yer alıyor. Birkaç hafta önce duyurulan iOS 13 ek bir uygulama ihtiyacını tamamen ortadan kaldırıyor. iPhone’larla çekilsin ya da çekilmesin her video bu yöntemle döndürülebiliyor.

Düzenleme için öncelikle Fotoğraflar’a erişmek gerekiyor. Sonrasında medya türlerinden ‘Video’ kısmını seçin. Ardından döndürmek istediğiniz herhangi bir videoyu bulup sağ üstte yer alan ‘Düzenle’ simgesine tıklayın.

Ardından altta yer alan araç çubuğuyla videoyu istediğiniz gibi döndürebilirsiniz. Her dokunduğunuzda video sağa doğru 90 derecelik bir açıyla döner. Ayrıca hemen solda bulunan simgeyle isterseniz ayna görüntüsü şeklinde dönüşüm yapılabiliyor. Ek olarak sağ köşede yer alan düğmelerinden de yararlanabilirsiniz.

Sonrasında videoyu kaydetmek için sağ alttan Tamam düğmesine tıklamanız yeterli.

Normal şartlarda iPhone’larda büyük problem oluşturan bu durum, iOS 13 ile tarihe karışıyor. Bu açıdan bakıldığında aslında kullanıcıların ek uygulamaya ihtiyaç duymuyor olması gayet güzel.