Anasayfa Haber Bülten Keenetic Yeni Kablosuz Ağ Teknolojilerini Tanıttı

Keenetic Yeni Kablosuz Ağ Teknolojilerini Tanıttı

Kablosuz modem ve router ürünleri piyasaya süren Keenetic, hem donanım hem yazılım alanında yaptığı özel geliştirmeleri tanıttı.

Kablosuz ağ ürünleri avantajların yanı sıra belli sıkıntılara da sahip olabiliyor. Öncelikle kablosuz iletişimde toplam sinyal çıkış gücünün CE standartlarında olması gerekiyor. Çıkış gücü ek antenlerle yükseltilse dahi komşu modemlerin sinyalleriyle çakışma riski artabilir ve bu da performansı düşürür. Ek olarak komşuların kendi cihazlarıyla iletişim performansını da kötü yönde etkilenebilir. Bunun önüne geçmek için Keenetic bir dizi geliştirmelerde bulundu.

Keenetic ilk olarak 5dBi gücünde büyük boyutta, çok yönlü ve pozisyonlandırılabilir antenler tasarlamış. Bu sayede modem ya da router’ın konumuna göre sinyallerin en uzak köşeler ve mesafelere gitmesi için çok yönlü pozisyonlama imkanı sunulabiliyor.

Dinamik kanal seçme özelliği bir başka önemli yenilik. Bu teknoloji gürültülü iletişim kanallarını bırakıyor ve bulunduğu ortamda en az kullanılan veya hiç kullanılmayan kanalları otomatik olarak seçilebiliyor.

Toplam çıkış gücü CE standardında sabit olsa da, zayıf sinyalleri alırken yükseltip routera ileterek çok daha uzak mesafede cihazlarla iletişim olanağı sunuluyor. Bu sayede veriyi gönderirken de modem ya da router’ın gücünü daha efektif kullanmasına olanak tanınabiliyor.

MU-MIMO teknolojisi ile Keenetic cihazlar farklı kanallardan farklı kullanıcılarla iletişim kurabiliyor. Bu sayede performans seviyesi kullanıcı sayısının artmasına bağlı olarak düşmüyor. Sıradan kablosuz cihazların, birden fazla kullanıcı sabit kanalları paylaşırken performans düşüklüğü yaşatmasının yanı sıra; ana cihaza uzak ve yakın kullanıcı aynı anda iletişim kurduğunda uzaktaki ile yaşanan sinyal sorunu, yakındaki kullanıcının da bağlantı gücünü ciddi oranda düşürüyor. Beamforming özelliği ile yine hareket halindeki kullanıcılar için akıllı bir şekilde anten iletişimi yönetilebiliyor.