Anasayfa Haber Google, Fitbit’i 2.1 Milyar Dolara Satın Aldı

Google, Fitbit’i 2.1 Milyar Dolara Satın Aldı

Google giyilebilir cihaz şirketi Fitbit’i 2.1 milyar dolara satın aldığını duyurdu.

Google’ın Cihaz ve Hizmetler SVP’si Rick Osterloh, Fitbit’in satın alınmasındaki amacın “Wear OS’e daha fazla yatırım yapma ve Made in Google imzalı giyilebilir cihazlar piyasaya sürülmesi” olduğunu söyledi.

Haber, Google’ın popüler spor izleme şirketini satın almak için görüşmelerde bulunduğunu iddia eden Reuters’in verdiği rapordan birkaç gün sonra geldi.

Anlaşmaya göre Fitbit, Google’ın kendisine katılacak. (Şu anda tamamen Google’ın altında olan Nest’in durumuna benzer -Alphabet’in akıllı ev şirketini önce satın aldığı ancak kurumsal yapı altında ayrı bir bölüm olarak bıraktığı zamana kıyasla-.)

“Veriler Reklam için Kullanılmayacak”

Fitbit tarafından yayınlanan ayrı bir basın açıklamasına göre, şirket “Fitbit sağlık ve zindelik verilerinin Google reklamları için kullanılmayacağına” dikkat çekti. Sağlık ve zindelik verisi ciddi bir şekilde ele alınacak.

Bu kazanım çok anlamlı: Google, Wear OS platformu ile giyilebilir ürünler pazarına girmeye çalışmakta (ve büyük ölçüde başarısız) yıllarını harcadı, ancak gerçek bir etki yaratmayı başaramadı.

Fitbit’in donanım seçimleri her zaman harika olmuştu ve Google’a Android’in gelecekteki entegre giyilebilir cihazlar geliştirmesi için çok daha güçlü bir temel sağlayabilir. Şirketin fitness takibi konusundaki güçlü odağı doğal olarak Google’ın mevcut Google Fit uygulamalarına da entegre edilebilir ve Google’a Apple Watch’ın iPhone ile olan derin fitness izleme entegrasyonuna sağlam bir alternatif sunar.

İşin bir diğer tarafında Google’ın yazılım becerileri ve geniş kapsamlı geliştirici desteği, Fitbit’in Versa gibi akıllı saatlerinin daha akıllı bir ilişki kurmasına yardımcı olarak Android ile daha yakın bir ilişki sunabileceği, daha derin bir yazılım entegrasyonuna yardımcı olabilir.

Fitbit satın alması, Google’ın fitness odaklı giyilebilir ürünlere yapılan son yatırımlardan biri değildi: Ocak ayında, şirket, Fossil’in 2015 yılında giyilebilir cihaz üreticisi Misfit’i alırken elde ettiği akıllı saat teknolojilerine erişmek için şirkete 40 milyon dolar harcadı.