Anasayfa Haber 2 Yıl Sonra İlk Defa Akıllı Telefon Satışları Arttı

2 Yıl Sonra İlk Defa Akıllı Telefon Satışları Arttı

Akıllı Telefon Satışları

Strategy Analytics araştırması küresel akıllı telefon satışları için 2 yılın ardından gelen artışa dikkat çekiyor.

Akıllı telefon satışları son 2 yıldır bir duraklama dönemine girmişti. Kullanıcıların cihazlarını sürekli yenilemekten bıkmaları ve mevcut cihazlarını daha uzun süre kullanmak istemeleri bu duruma sebep olmuştu. Ülkemizde de yükselen fiyatlar ve yeni vergiler de satışları etkilemiş durumda. Eninde sonunda cihaz yükseltme döngüsü devam ederken, veri analiz şirketi Strategy Analytics küresel akıllı telefon satışlarının bu çeyrekte gelecek yıla kıyasla yüzde 2 oranında büyüdüğünü ortaya koydu.

2018 üçüncü çeyrekte 359.8 milyon olan satışlar, 2019 üçüncü çeyrekte ise 366.3 milyon adede yükseldi. Strategy Analytics yöneticisi Linda Sui, büyümenin fiyatları düşürmek için girilen güçlü rekabetten ve tüketicilerin daha büyük ekranlara ve 5G bağlantıya geçme isteğinden kaynaklandığına inanıyor.

Bu çeyrekteki büyümenin öncüleri ise Samsung ve Huawei olarak öne çıkıyor. Samsung satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8 artarken, Huawei de aynı dönemde yüzde 29 gibi kayda değer büyüme kaydetti. Galaxy Note 10’un çıkışı ve Huawei’nin Amerika ile yaşadığı sorunlar sonrasında satışlarının Çin’de artması ise ana etmenlerden.

Apple satışları ise yüzde 3 oranında gerileme gösterdi. Öte yandan, şirketin daha ucuz iPhone 11 fiyatlandırması ve Asya ile ABD’deki talebin artması ile satışlarını dengelemeye başladığı ifade ediliyor. Xiaomi de özellikle Hindistan ve Çin’deki satışlarıyla dikkat çekse Huawei ve Realme ile çekişme içerisinde. Ayrıca, OPPO da Çin’den Batı Avrupa’ya doğru genişleme başlamış durumda.

İlginizi çekebilir: Eski Basılı Fotoğrafları Dijitale Aktarmak İsteyenler İçin İpuçları