Anasayfa Haber Diablo 4 Sürekli İnternete Bağlı Olacak

Diablo 4 Sürekli İnternete Bağlı Olacak

Blizzard, Diablo 4’ün çevrimdışı bir moda sahip olmayacağını ve oynamak için internet bağlantısı gerektireceğini söyledi.

Baş tasarımcı Joe Shely’ye Diablo 4’ün çevrimdışı oynamasının mümkün olup olmadığı soruldu. İşte gelen cevap: “Dünyada büyük, kesintisiz, bağlı ve paylaşılan bir alan var. Zindanlara düşüyor, arkadaşlarınızla, ticaret yoluyla ve PvP ile gruplaşabiliyorsunuz. Çevrim içi olan bir dünyada yaşamanın en iyi yolunun bu olduğunu düşünüyoruz.”

“Paylaşılan açık dünya” esasen Diablo 4’e bir MMO şeklini veriyor, bu yüzden diğer oyuncularla dünyayı doldurmak için sürekli internet bağlantısı gerekmesi şaşırtıcı değil. Tek başına da oynayabilirsin ama çevrimdışı olamazsın.

Diablo 4 panelinde ayrıntılı olarak sunulan özelliklere göre oyunda dünya etkinlikleri, sosyal toplanma yeri olarak kullanılacak kasabalar, PvP bölgeleri ve dopdolu bir açık dünya yer alacak. Karar, daha sosyal bir Diablo 4 için mantıklı geliyor. Her zaman çevrim içi yaklaşımı benimseyen tartışmalı ilk oyunlardan biri olan Diablo 3’ün piyasaya sürülmesinden bu yana da yıllar geçti ve sürekli çevrim içi olmak artık  norm haline geldi.

Diablo 4 Ne Zaman Çıkacak?

Panel sırasında Blizzard, Diablo 4’ün piyasaya sürülmesinin uzun bir yol olduğunu söyledi. Yönetici Luis Barriga, “Yakında çıkmayacağız. Blizzard standartlarına göre bile yakında değil” dedi.

Her zaman bağlı bir Diablo’yu düşünürken, kimse Diablo 3’ün Mart 2012’de piyasaya çıktığında karşılaştığı kötü bağlantı sorunlarını hatırlamadan edemiyor. Yıllar sonra bile, “Hata 37“nin hayaleti serinin üzerinde duruyor: Diablo 3’ün lansmanından sonraki günlerde bazı oyuncular sunuculara erişemedi, ardından Blizzard bir giriş sırası sistemi uyguladı. Gerçek paraya dayanan müzayede evi Diablo 3’ün en çok eleştirilen bir diğer unsuru idi. 2014’te kapandı ve devam oyunu için yeniden canlanacağına dair işaretler gözükmüyor.