Anasayfa Haber DirectX Ray Tracing 1.1 ve Yeni DirectX 12 Özellikleri Geliyor

DirectX Ray Tracing 1.1 ve Yeni DirectX 12 Özellikleri Geliyor

directx 12_2

Microsoft, DirectX Ray Tracing Tier 1.1 sürümünü ve DirectX 12 için önemli geliştirmeleri açıkladı.

Microsoft, DirectX 12 3D grafik API üzerine gelecek eklemeler ve DirectX Ray Tracing (DXR) için Tier 1.1 genişletmesini detaylandırdı. Güncellenmiş API’lerin 2020 yılının ilk yarısında gelecek Windows 10 büyük güncellemesi ile birlikte sunulması planlanıyor. Tabii ki hali hazırda bu özellikler Windows Insider ön izleme sürümleri ile geliştiriciler için erişilebilir durumda.

Özellikle DXR 1.1, 2018 dördüncü çeyrekten bu yana API’ye gelen ilk büyük güncelleme olmasıyla dikkat çekiyor ve 3 büyük özellik sunuyor. Mevcut ray tracing PSO’ya ekstra gölgeler için destek ile dinamik PSO eklemelerinin verimliliğinde artış sağlanıyor. Ray-tracing desteği için ExecuteIndirect ise GPU yürütme zaman çizelgesinde ışın sayısına karar verilen uyarlamalı algoritmaların etkinleştirilmesini sağlayacak. Bunun gelecek yıl NVIDIA’nın gelecek nesil GPU’larından ne beklenebileceğine dair bir ipucu olduğu düşünülüyor. Son olarak, Inline Ray Tracing için destek ile geliştiricilerin ışın geçişi ve zamanlaması üzerinde daha fazla kontrol elde etmesi mümkün hale geliyor.

Ana DirectX 12 API içinse Mesh Shaders için destek ekleniyor. Bu yeni nesil GPU geometri işleme özelliği grafik veri hattına sistemsel değişiklikler getiriyor. DirectX Sampler Feedback, oyunların hangi doku varlıklarına daha sık eriştiğini ve yerleşik kalması gerektiğini anlamayı sağlayarak bellek yönetimine katkıda bulunuyor.

Bütün bu özellikler 2020’nin ilk yarısında çıkacak olan Windows 10 sürüm 20H1 ile kullanıma sunulacak.

İlginizi çekebilir: Windows 10 Veri Kullanımı Nasıl İzlenir?