Anasayfa Haber 5G Destekli iPhone İlk 5 Nanometre Çiplerden Faydalanacak

5G Destekli iPhone İlk 5 Nanometre Çiplerden Faydalanacak

5G iPhone

5G özellikli iPhone modelleri Qualcomm X55 5G modem çipi ile gelebilir.

Gelecek yıl tanıtılacak iPhone akıllı telefon modellerinde 5G bağlantı özelliğinin Qualcomm X55 5G modemi ile sunulacağı ileri sürüldü. Çipin büyük ihtimalle A14 Bionic adı ile anılacak olan ve 5 nanometre olarak üretilmesi beklenilen yeni Apple çipi ile eşleştirileceği de detaylar arasında. Daha küçük üretim sürecinin çiplerin işlem gücü anlamında daha verimli olmasını sağladığını da not olarak düşelim.

2020 yılında ilk 5G iPhone modellerinin gelebileceği konusunda daha önce de birçok iddia ortaya atıldı. Apple analisti Ming-Chi Kuo, üç modelde de bu bağlantı özelliğinin yer alacağını Temmuz ayında ortaya atmıştı. Yeni olansa Apple’ın tam olarak hangi Qualcomm modem çipini cihazlarında kullanacağının belirtilmesi. Nisan ayında iki şirketin devam eden bir davada uzlaşması da dikkat çekmişti. Ayrıca, Intel’in akıllı telefon modemi bölümünün büyük kısmını Apple’ın alması sebebiyle şirketin kendi ürettiği çiplerle yoluna devam edeceği düşünülüyordu.

5G bağlantı ve yeni çip üretim sürecinden dolayı gelecek yılki iPhone modellerinin yenilenen tasarım ile gelebileceği de beklentilerden. Bu anlamda 2017 yılından beri ilk tasarım değişikliği görülmüş olacak. Ekrandan parmak izi okuma özelliğinin de cihazlara eklenebilme ihtimaline sıcak bakılıyor. Son olarak, üç amiral gemisi cihazla birlikte şirketin gelecek yılın başlarında uygun fiyatlı bir iPhone SE halefi tanıtabileceği tahmin ediliyor.

İlginizi çekebilir: iOS 13.2 Güncellemesi İle Gelen Yenilikler