Anasayfa Haber LG OLED TV’ler NVIDIA G-Sync Desteği Kazanıyor

LG OLED TV’ler NVIDIA G-Sync Desteği Kazanıyor

LG OLED TV NVIDIA G-Sync

LG OLED TV sahipleri NVIDIA G-Sync desteği ile akıcı oyun deneyimine kavuşacak.

Büyük ekranlı OLED TV’ler ile oyun oynamak oldukça keyifli olsa da ekran yırtılması veya V-Sync açıldığında oluşan giriş gecikmesi biraz can sıkabiliyor. Bunun önüne geçmek için NVIDIA ile işbirliğine giden LG, bu yılın başlarında OLED TV’lerde NVIDIA G-Sync teknolojisine destek sunulabileceğini paylaşmıştı. Sonunda o destek için beklenen tarih açıklandı.

NVIDIA G-Sync desteği alacak LG OLED TV Modelleri

Bu hafta itibarıyla sunulacak firmware güncellemesi LG OLED TV’lerde G-Sync desteği dönemini başlatacak. Destek bu yıl çıkan E9 (55 ve 65 inç), C9 (55, 65, 77 inç) ve B9 (55 ve 65 inç) modeller için sunulacak. LG güncellemenin ilk olarak Kuzey Amerika’da sunulacağını, yıl sonuna kadarsa Avrupa, Asya, Latin Amerika, Afrika ve Orta Doğu ülkelerine de yaygınlaştırılacağını belirtiyor.

Sunulacak destek sayesinde oyunların daha akıcı görüneceği ve düşen tepki süresi ile çok daha sürükleyici bir oyun deneyiminin sunulacağına dikkat çekiliyor. LG ayrıca firmware ile PC oyunlarında titreme, yırtılma ve tutukluk sorunlarının da azalacağını kaydediyor.

G-Sync özelliğinin avantajlarından faydalanmak için bilgisayarınızda bir NVIDIA GeForce ekran kartı bulunması gerektiğini de belirtelim.

İlginizi çekebilir: NVIDIA GTX 1660 SUPER ve 1650 SUPER Tanıtıldı