Anasayfa Makale AirPods Pro Kuvvet Sensörü Nasıl Özelleştirilir?

AirPods Pro Kuvvet Sensörü Nasıl Özelleştirilir?

AirPods Pro, üzerinde bulundurduğu kuvvet sensörünü özelleştirerek farklı işlemler için tanımlamayı sağlıyor. İşlemin nasıl yapıldığına yakından bakıyoruz.

AirPods Pro, Aktif Gürültü Engelleme ve Transparency isimli iki yeni teknoloji barındırıyor. Ayrıca yeni AirPods’un güncellenen formuna eklenen bir kuvvet sensörü var. Böylece gürültü engelleme hızlıca aktif edilebiliyor. Ama bu sensörün tek görevi sadece gürültü engellemeyi aktif ya da pasif hale getirmek değil. Bunun yanı sıra yeni kontroller de sunuluyor. Üstelik tüm bu ayarlamaları özelleştirebilmek mümkün.

AirPods Pro Kontrolleri Nasıl Özelleştirilir?

Sol ve Sağ AirPods Pro kuvvet sensörlerini etkinleştirmek için Ayarlar / Bluetooth bölümünden bağlı olan AirPods’un yanındaki ‘i’ düğmesine dokunmak gerekiyor. Ardından burada aktif gürültü engellemeyi aktif edebilir, şeffaflık moduna geçebilir ya da her iki teknolojisi de pasif olarak tanımlayabilirsiniz.

Hemen altta ise sol ve sağ kulaklıklara özel olarak görev atayabilirsiniz. Burada Gürültü Engelleme ve Siri olmak üzere iki seçenek yer alıyor.

Gürültü Engelleme altında ise Gürültü Engelleme, Şeffaflık ve Kapalı seçenekleri var.

Siri’yi seçtiğininizde ise burada sol ya da sağ kulaklık veya otomatik geçiş olarak tanımlayabileceğiniz bir menü beliriyor.

AirPods Pro’da Kuvvet Sensörünün Baskı Hızı ve Süresini Özelleştirme

Diğer bir ayar ise AirPods Pro’nun kuvvet sensörünün baskı hızını ve süresini özelleştirmeyi sağlıyor. Bunun için Ayarlar / Erişebilirlik / AirPods yolunu izleyebilirsiniz. Baskı hızını ve süresini buradan seçebilir ve kendinize göre kısa ya da uzun olarak tanımlayabilirsiniz.

AirPods Pro Kontrolleri

AirPods Pro’nun kuvvet sensöründeki kontrolleri varsayılan olarak bu şekilde:

  • Telefon görüşmelerini başlatmak, duraklatmak ve cevaplamak için bir kez basın.
  • İleri atlamak için iki kez basın.
  • Geri atlamak için üç kez basın.
  • Aktif Gürültü Engelleme ve Şeffaflık Modu arasındaki geçiş yapmak için basılı tutun.
  • Şarkı değiştirmek ya da arama yapmak için ‘Hey Siri’ komutunu kullanın.

Bu sayede AirPods Pro’yu kendinize göre özelleştirip daha esnek bir kullanım sağlayabilirsiniz. Özellikle belirli süre kullanım sonrasında bu kısayollara alıştığınızda işlemler çok daha hızlı halledilebiliyor.