Anasayfa Haber Chromium Tabanlı Microsoft Edge İçin Çıkış Tarihi Açıklandı

Chromium Tabanlı Microsoft Edge İçin Çıkış Tarihi Açıklandı

Chromium Microsoft Edge Çıkış Tarihi

Chromium tabanlı olarak yenilenen Microsoft Edge için çıkış tarihi sonunda belli oldu.

Açık kaynaklı Google Chromium projesinden gücünü alan yeniden inşa edilmiş Microsoft Edge için beklenen tarih sonunda açıklandı. Microsoft Ignite 2019 konferansında Microsoft Edge çıkış tarihi için 15 Ocak tarihine işaret edilmiş durumda.

İnternet tarayıcının herkese açık test süreci Nisan ayında başlamıştı. Şu anda Edge Chromium sürümünü 3 türde indirmek de mümkün. Daha düşük kararlılık sunan ancak her gün güncellenen Canary bunların başında geliyor. Dev sürümü ise haftalık olarak güncelleniyor. Son olarak Beta sürümü ise 6 haftada bir güncelleniyor. Üretim kanalı da Beta gibi 6 haftada bir güncelleniyor.

Geçtiğimiz gün ortaya çıktığı gibi Microsoft yeni logoyu da etkinlikte resmen tanıttı. Internet Explorer kullanıcılarının alıştığı mavi E harfli logonun yerini artık orijinal Edge logosu alıyor. Logonun tarayıcının yeni Chromium altyapısından ve internette sörf yapmaktan alınan ilhamla tasarlandığı paylaşılıyor.

Release Candidate (RC) yani çıkış öncesi sürüm ise Beta kanalı üzerinden hemen indirilebilir durumda. Öte yandan bu sürümde Surface Pro X gibi ARM64 kişisel bilgisayarların desteklenmediğini belirtelim.

İlginizi çekebilir: Microsoft Edge Yeni Logo ile İmaj Tazeledi