Anasayfa Haber Elektrikli Pickup Tesla Cybertruck İçin Tarih Verildi

Elektrikli Pickup Tesla Cybertruck İçin Tarih Verildi

Tesla Cybertruck

Tesla Cybertruck olarak anılan Tesla elektrikli pickup görücüye çıkmaya hazırlanıyor.

Tesla sonunda uzun zamandır beklenilen elektrikli pickup modelini tanıtacak. Elon Musk, Twitter üzerinden attığı tweet ile Tesla Cybertruck lansmanının 21 Kasım tarihinde Los Angeles’taki SpaceX roket fabrikası yakınında yer alan Tesla tasarım stüdyosunda gerçekleştirileceğini duyurdu. Hatta paylaşımına Blade Runner jeneriği eklemesi, aracın adeta filmden çıkmış gibi olacağının göstergesi olarak kabul edilebilir.

Musk aslen pickup tanıtımının bu yılın başlarında gerçekleştirilmesini planlamıştı. Daha sonra Eylül’de ise etkinliğin Kasım’da gerçekleştirileceği duyurulmuştu. Cybertruck’ın yürek hoplatan bir tasarıma sahip olacağı belirtiliyor. Ek olarak, Ford F-150’den daha kullanışlı ve Porsche 911’den daha yüksek performanslı olacağı şeklinde iddialı açıklamalar yapılıyor.

2013 yılında doğan Tesla pickup fikri sonrasında milyarder girişimci son 6 yılını çok fazla somut özellik sunmadan aracı hakkında ufak detaylar vererek geçirdi. 6 koltuk sunacak aracın fiyatlarının 50 bin dolardan başlayacağı ve en yüksek fiyatlı seçeneğinin 645-800 km menzile sahip olacağı ifade edildi. Musk ayrıca, yine üst seçeneğin çift motorlu kurulumu ile 150 ton çekme kapasitesi sunacağını vurguluyor. Siberpunk estetiği sunacağın altı çizilen aracın şimdiye kadarki tek resmi görseli ise oldukça karanlık ve araç adeta fark edilmiyor. Sadece şerit halinde LED olma ihtimali çok yüksek ön farlar göze çarpıyor.

İlginizi çekebilir: SpaceX Crew Dragon Paraşüt Testlerini Başarıyla Tamamladı