Anasayfa Haber Bülten TCL Plex Fiyatı ve Özellikleri

TCL Plex Fiyatı ve Özellikleri

TCL amiral gemisi telefonu TCL Plex modelini satışa sundu. 3 ana kameraya sahip olan bu telefonun özelliklerine yakından bakıyoruz.

TCL Communication kendi adını taşıyan ilk akıllı telefonu TCL PLEX’i Türkiye’de satışa sundu. TCL’in NXTVISION görsel teknolojisi bu telefonda ekranın kalbini oluşturuyor .  TCL Plex  düşük ışık sensörü ve ultra geniş açılı lense sahip üçlü yapay zeka kamera sistemi kullanıyor.

TCL PLEX ile çekilen görseller TCL NXTVISION ile gerçek zamanlı olarak iyileştiriliyor ve böylece daha parlak renkler elde ediliyor. 6 eksenli renk iyileştirme özelliği sayesinde fotoğraflar ve videolar daha net bir kontrasta sahip olduğu iddia ediliyor.

Yüzde 90 ekran/kasa oranına sahip 6.53 inç FHD+ TCL Dotch ekranlı ön kameraya sahip bu cihaz, Qualcomm Snapdragon 675 işlemcini kullanıyor. TCL PLEX ayrıca SDR’den HDR’ye gerçek zamanlı dönüştürme özelliği sunarak kullanıcıların HDR kalitesinde izleme deneyimi yaşamalarını hedefliyor.

Üçlü kamera sahip olan TCL PLEX, 4K kayıt özelliğine sahip 48MP çözünürlüklü Sony sensörlü yapay zeka kamerası kullanıyor. Saniyede 960 kareyle ister gece ister gündüz HD süper ağır çekim özelliği, her saniyeyi 32 kat daha yavaşlatmanızı sağlıyor.

16MP 123 derece ultra geniş açılı kamera özelliği sunan TCL PLEX, kullanıcılarının tek bir karede daha fazla içerik yakalayabilmelerini sağlıyor. Akıllı video kayıt özelliği sayesinde TCL PLEX otomatik yakınlaştırma yapabiliyor ve nesnelerin görüntüsünü sabitleyebiliyor. Cihaz bu özelliğiyle hareketli nesneleri takip ediyor ve görüntülerini yakalayabiliyor.

Cihazda ayrıca kullanım alışkanlıklarına uyum sağlayan “Smart Panel” de bulunuyor. Bu özellikle kullanıcılar akıllı telefonlarını istedikleri şekilde kişiselleştirebiliyor. Qualcomm’un hızlı şarj özelliğini destekleyen TCL PLEX’in bataryasının yarısı 32 dakika içinde şarj edilebiliyor.

TCL PLEX ile kullanıcılar bluetooth deneyimini güçlendirmek üzere dört adede kadar bluetooth hoparlöre bağlanabiliyor ya da dört bluetooth kulaklıkla eşleştirme yapabiliyor. TCL PLEX, 3D holografik yüzeye sahip ince tasarımıyla geliyor.

Telefonun obsidyen siyah ve opal beyaz renk seçenekleri bulunuyor. TCL Plex Türkiye fiyatı 3499 TL olarak belirlenmiş durumda.