Anasayfa Mobil Xiaomi Redmi Note 8 Pro İncelemesi

Xiaomi Redmi Note 8 Pro İncelemesi

Xiaomi Redmi Note 8 Pro, 48 MP kamerası ve fiyatıyla dikkat çeken Redmi Note 7 Pro’nun devamı niteliğinde bir telefon. 2.500 TL altı bir fiyata Helio G90T platformu, 4.500 mAh batarya, hızlı şarj ve dörtlü kamera düzeni sunuyor.

Xiaomi Redmi Note 8 Pro Tasarım Özellikleri

Ölçüler: 161.4 x 76.4 x 8.8 mm ve 200 gram
Kasa yapısı: Plastik çerçeve ve iki taraf Corning Gorilla Glass 5
Renkler: Her rengin kendine has bir tasarım anlayışı var. Yeşil olan siyah renk geçişleriyle oldukça şık görünüyor.
Karşılaştırma: Note 7 Pro’ya göre daha uzun ve daha geniş bir telefon. Ekran kasa oranına baktığımızda ve panel büyüklüğüne baktığımızda yine bu durum avantaj sağlıyor.

– Telefonun sağ tarafında ses açma kapama tuşları ve güç tuşu yer alıyor. Ses kapama ve güç tuşuna aynı anda basınca ekran görüntüsü alıyor
– Sol tarafta ise microSD kart ve SIM slotu yer alıyor
– Redmi Note 8 Pro’nun altında sırasıyla 3.5 mm jak girişi, Type-C bağlantı noktası, mikrofon ve mono hoparlör bulunuyor.
– Üst kısmındaysa damla çentiğin içerisine yerleştirilmiş ön kamera, ahize, kızıl ötesi ve mikrofon yer alıyor
– Telefonun arka yüzünde ise 3 kameranın alt alta yerleştirildiği bir çıkıntı görüyoruz. Bu kameraların hemen altında parmak okuyucu sensör yer alıyor. Ergonomisi son derece rahat. Sağ tarafta flaş ve dördüncü kamera yer alıyor
– Alt kısımda ise Redmi logosu ve yasal bilgilendirmeleri görüyoruz

Xiaomi Redmi Note 8 Pro Ekran Özellikleri

– Redmi Note 8 Pro fiyatına göre son derece kaliteli bir LCD ekran ile geliyor
– Bu IPS LCD ekran 6.53 inç boyutunda ve yüzde yüzde 85 ekran kasa oranına sahip. Çözünürlük değeri 1080 x 2340 piksel ve piksel yoğunluğu 395 ppi.
– 500 nit maksimum parlaklığa sahip, HDR destekliyor
– Aslında nit değeri otomatik parlaklıkta 650 nit değerine kadar yükseliyor. Bu da LCD paneller için son derece avantajlı bir durum. Dış mekanda rahat görüş sağlanabiliyor
– Kontrast ve renk doğruluğu açısından LCD rakiplerine göre son derece iyi iş çıkarıyor.

Xiaomi Redmi Note 8 Pro Arayüz Performansı

– MIUI 10.4.5 kullanıyor ve Android 9 Pie işletim sistemiyle kutudan çıkıyor
– Telefon Çin’de güncelleme aldı ve artık MIUI 11 kullanıyor ama Android 10 desteği halen verilmedi. Yine de destek verecek cihazlar listesinde yer alıyor.
– Arayüz Karanlık Mod desteği sunuyor ama bu desteği Android 10 veya iOS 13 ile karıştırmamak lazım
– Yüz okuma ile kilit açma başarılı ama 3D sensör kullanmadan bu işi yapan telefonlarda kesinlikle ana kilit açma yöntemi bu olmamalı.
– Parmak izi okuyucu son derece hızlı
– Cihazda bulunan işlenci Gaming Ready statüsüne sahip. Bu sayede Hızlandırıcı Ayarları adında bir menümüz bulunuyor. Bu menü üzerinde oyunları hızını arttıracak değişiklikler yapabiliyor, hatta telefonu performans moduna alabiliyoruz. İşlecinin ve telefonun çok ısınmasını engellemek içinse optimizasyon seçeneklerimiz bulunuyor.

Xiaomi Redmi Note 8 Pro Performans Verileri

Cihazda MediaTek tarafından üretilen 12 nm Helio G90T işlemci kullanılıyor. Heloi G90 ve G90T geçtiğimiz Temmuz ayında duyuruldu. 8 çekirdekli bu işlemcide 2.05 GHz hızında çalışan 2 Cortex-A76 çekirdeği ve 2.0 GHz hızında çalışan 6 adet Cortex-A55 verimlilik çekirdeği kullanılıyor. G90T platformu grafik işlemci olarak 800MHz saat hızına sahip ARM Mali-G76’ya sahip. Grafik işlemci MediaTek HyperEngine Game Technology adı verilen özel bir teknolojiye sahip. HyperEngine sayesinde G90T oyunlarda her zaman optimal performansı verebiliyor.

İşlemci aynı zamanda 10 GB RAM desteği, FHD+ ekran çözünülüğü desteği ve ayrıca 64 MP kameraya destek veriyor. Ayrıca G90T ile Bluetooth 5 gibi teknolojilerden yararlanabiliyorsunuz.

Redmi Note 8 Pro’da 6 GB RAM ve 64 GB veya 128 GB dahili depolama alanına sahip. Bu depolama alanını MicroSD kart ile artırabiliyorsunuz. Depolama birimi UFS 2.1 formatında.

– Yaptığımız testler

– Antutu: 283.493 puan / Note 7 Pro: 210.223 puan
– CPU: 97.485 / GPU: 79.648 puan
– Geekbench 5: Tek çekirdek: 498 / Çoklu çekirdek: 1635 puan
– Work 2.0 Performans skoru: 10.202 puan / Note 7 Pro: 8907
– Sling Shot ise şaşırttı: OpenGL: 2.374 / Vulkan: 2.457 — Note 7 Pro: Open GL: 1.083
– Ardışık Okuma Yazma: 528.4 / 201.11 — 259/160
– Rastgele Okuma Yazma: 155.41 / 177.69 — 16 MB/16MB

Xiaomi Redmi Note 8 Pro Kamera Özellikleri

4 ana kamera kağıt üzerinde özellikle bu fiyat segmenti için inanılmaz duruyor. Peki, iş performansa geldiğinde sonuçlar ne durumda? Çünkü bu 4 kamera içerisinde telefoto kamera bulunmuyor ve 2 MP makro lens sadece makro çekimler için kullanılıyor.

Geniş Açılı kamera f/1.9 diyaframlı 64 MP çözünürlüğe sahip
Ultra Geniş açı f/2.2 diyafram ve 8 MP çözünürlük
Makro lens f/2.4 diyaframlı 2 MP çözünürlüğe sahip
Derinlik algılama için de 2MP bir lens kullanılıyor.

2 tane kamera sadece belirli işlere ayrılmış durumda.

64 MP kamera ile çektiğiniz fotoğraflar pixel bining dediğimiz bir teknoloji ile oluşturuluyor. Yani siz kamera menüsü üzerinden seçmediğiniz zaman çektiğiniz fotoğrafların çözünürlüğü 16 MP oluyor. Bu sayede fotoğraflarda oluşan gren yani gürültü önemli ölçüde azaltıyor. Bu sayede akıllı telefonlarımızla düşük ışık koşullarında bile az gürültülü fotoğraflar çekebiliyoruz. Yani burada 64 MP’yi doğru değerlendirmek şart. Çünkü düşük MP’li bir kamera bu teknolojiyi kullandığında detay seviyesi düşüyor.

gün ışığında Redmi Note 8 Pro segmentinin en iyi akıllı telefonları arasında yer alıyor. Renk doygunluğu, HDR doğruluğu, kontrast açısından son derece güzel. Beni şaşırtan ise 64 MP performansı oldu. Evet, 16 MP kadar detaylı ve zengin görüntüler sunamıyor ama son derece iyi. Ama aynı şeyleri geniş açılı kamera için söyleyemiyorum. Evet, sosyal medya için hoşunuza gidecek fotoğraflar çekersiniz ama kalite istiyorsanız, bu kamera keskinlik ve dinamik aralık açısından son derece zayıf.

Fiyat: 2.550 ve 2.700 TL arası bulunabiliyor

Artılar ve Eksiler

+ Tasarım ve ekran segmentine göre son derece üst seviyede
+ LCD olmasına rağmen gün ışığında telefonu görebiliyorsunuz
+ Yeni işlemci özellikle oyun tarafında beklentileri karşılıyor
+ 64 MP ana kamera çok iyi iş çıkarıyor gece/gündüz
+ Batarya ömrü çok iyi

– 4 kameranın karşılığı bu değil
– Video performansı fena değil ama segmentini hissettiriyor
– Hızlı şarjı o kadar da hızlı değil
– Ultra geniş açılı kamera video çekmese de olurmuş