Anasayfa Haber Astronotlar Uzayda Kurabiye Pişirecek

Astronotlar Uzayda Kurabiye Pişirecek

NASA’nın Wallops uzay üssünden astronotların belirli ihtiyaçlarını giderecek malzemeler roket içerisinde fırlatıldı. Bu malzemelerin arasında çikolatalı kurabiyeler de yer aldı.

NASA’nın Wallops Uçuş Merkezi’nden 2 Kasım sabahı gönderilen insansız kargo aracı Cygnus, 4 Kasım tarihinde Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) ulaştı. Aracın içerisinde uzayda pişirilmesi planlanan kurabiye hamuru ve astronotları ağır radyasyondan korumak için tasarlanmış yeni bir yelek, deney fareleri ve diğer malzemelerden oluşan 3 bin 700 kilogram yük vardı.

DoubleTree Kurabiyeleri Uzayda Pişecek İlk Yiyecek Olacak - DoubleTree Kurabiyeleri Uzayda Pişecek İlk Yiyecek Olacak

DoubleTree by Hilton işbirliği ile gerçekleşen projenin amacı, ilerleyen dönemlerde yapılacak uzay yolculuklarında konukların daha iyi ağırlanabilmesi. Bu projenin diğer önemli iki ayağı ise Zero G Kitchen ve NanoRacks şirketleri oldu. Yerçekimsiz ortamda kullanılacak malzemeler üreten iki şirket şimdi de kurabiye projesine destek veriyor.

DoubleTree by Hilton Küresel Marka Başkanı Shawn McAteer proje hakkında düşüncelerini, “Hilton 100 yıllık tarihinde pek çok ilke imza atmış bir marka olsa da, uzay istasyonu içindeki bir araştırmaya katılan ilk otelcilik şirketi olmak Hilton’u bambaşka bir yere yerleştiriyor. DoubleTree çikolatalı kurabiyeleri ile Hilton konukseverliğini yörüngeye taşımak ve orada pişecek ilk yiyecek olarak uzay tarihinde böylesi bir dönüm noktasında iz bırakmak bizlere müthiş bir heyecan veriyor” sözleri ile ifade etti.

Proje kapsamında istasyona ulaşan kurabiyeler, öncelikle uzay atmosferinde pişirme aşamasından geçecek. Daha sonra da incelenmek üzere tekrar Dünya’ya gönderilecek.

İlginizi çekebilir: Death Stranding PC Ön Sipariş Sayfaları Açıldı