Anasayfa Haber Tencent, Nintendo Karakterleri İle Kendi Oyunlarını Geliştirmek İstiyor

Tencent, Nintendo Karakterleri İle Kendi Oyunlarını Geliştirmek İstiyor

Tencent Nintendo

Tencent, Nintendo karakterleri ile oyun geliştirirken işin sırrını da öğrenme planları yapıyor.

İsmi verilmeyen bir yetkilinin açıklamasına göre, Tencent ABD ve Avrupa için konsol oyunları geliştirerek Çin’de büyümek istiyor. Bu anlamda şirketin kendi yaratıcılığını fikri mülkiyet olarak sunmak yerine, Nintendo’nun hali hazırda kabul görmüş işlerini sürdürmek istiyor.

Çinli şirket, Nintendo’nun karakterleriyle konsol oyunları oluşturmanın yanı sıra, Nintendo mühendislerinden konsol oyunu yapmanın inceliklerini de öğrenmek niyetinde. Tabii ki böyle bir süreçte oyun konusunda ustalaşmış şirketin kültürünü ve varlıklarını koruma konusunda işi sıkı tutacağını tahmin etmek hiç de güç değil.

İki şirketin bu yılın başlarından bu yana iş birlikleri yaptığını da söylemeden geçmeyelim. Oyunlar için ciddi düzenlemeleri bulunan Çin’de Switch satışları için Tencent araya girmişti ama ülkedeki düzenlemelerden dolayı konsolun satışları pek planlandığı gibi gitmemişti.

Tencent’in oyun endüstrisinde güçlü bir konumda olduğu da bir gerçek. Gelirler tarafında Tencent dünyanın en büyük oyun şirketi olmayı başardı. Bunda Riot Games, Epic Games, Activision Blizzard, PUBG Corp., Ubisoft, Supercell, Miniclip ve daha birçok yayıncı ve geliştiriciye yaptığı yatırımların etkisi büyük.

İlginizi çekebilir: Çinli Çocuklar Sadece 90 Dakika Oyun Oynayabilecek