Anasayfa Makale Safari’de Tüm Web Sitelerinin Karanlık Modu Nasıl Açılır?

Safari’de Tüm Web Sitelerinin Karanlık Modu Nasıl Açılır?

macOS Catalina’da sistem çapına dahil edilen karanlık mod özelliği küçük bir eklentiyle Safari için de geçerli oluyor. Böylece tüm web siteleri karanlık modda açılabiliyor.

Karanlık mod ya da diğer ismiyle gece modu hem masaüstü hem de mobil platformlarda birçok uygulamaya yayılmış durumda. Göz yorgunluğunu en aza indirmeyi hedefleyen bu özellik, bilgisayar ya da akıllı telefon ekranlarından yayılan beyaz ışığın etkisini kırmaya odaklanıyor.

Windows 10 1809 Güncellemesi ile sisteme eklenen karanlık mod, macOS tarafında da Catalina ile birlikte varsayılan halini aldı. macOS’larda Sistem Tercihleri / Genel üzerinden karanlık moda geçiş yapılabiliyor.

Windows 10, macOS, Android ve iOS İçin Karanlık Mod Nasıl Kapatılır?

Karanlık modu seven ve web sitelerini de bu şekilde görmek isteyenler için çeşitli yöntemler var. Kısa bir süre önce WhatsApp Web için bir ipucu paylaşmıştık. Safari’de de benzer şekilde küçük bir eklentiyle tüm web sitelerini karanlık hale getirebilmek mümkün.

WhatsApp Web Karanlık Mod Nasıl Etkinleştirilir?

Bunun için öncelikle Safari’nin tercihlerine gidip Dark Mode for Safari uzantısını indirmek gerekiyor.

Eklentiyi indirip kurduğunuzda Safari’de Tercihler üzerinden Uzantılar sekmesine dokunun ve Karanlık Mod uzantısını aktif edin.

Aslında eklentide üç farklı mod var. Bunlardan ikisi karanlık seviyesini daha koyu ya da biraz daha açık şekilde ayarlıyor. Diğeri ise varsayılan beyaz haline getiriyor. Koyu temalar arasında geçiş yaparak kendinize en uygun olanı belirleyip kullanmaya başlayabilirsiniz. Böylece tüm web siteleri otomatik olarak karanlık modda açılabiliyor.