Anasayfa Video Samsung Galaxy M30s İncelemesi

Samsung Galaxy M30s İncelemesi

Samsung’un M serisi ülkemizde birçok farklı modeliyle başarılı oldu. Şimdiyse üçlü kamera düzeni ve geniş bataryasıyla yenilenen serinin dikkat çeken üyesi Samsung Galaxy M30s modelini inceliyoruz.

Samsung Galaxy M30s Tasarım

M30s aslında serinin genel tasarım hatlarını yansıtan bir model. Polikarbon yekpare kasaya sahip ve üç farklı renk seçeneğiyle geliyor. Bizim incelediğimiz model Pasifik Mavisi olarak geçiyor. Aslında bu rengin orijinali Safir Mavi olarak geçiyor. Rengin bu adı almasının nedeniyse kasanın arkasında yer alan renk geçişi. 158.5 mm uzunluk x 74.7 mm genişlik x 7.8 mm kalınlığa sahip. Telefonun ağırlığı ise 186 gram.

M30s’nin sol tarafında SIM kart ve microSD kart kızağı yer alıyor. M30s çift SIM desteğine sahip ve bu yüzden üçlü bir kızak bulunuyor. Sol tarafta ise ses açma/kapama tuşu ve güç tuşu yer alıyor. Alt tarafa geçtiğimizde 3.5 mm jak girişi, Type-C bağlantı noktası, mikrofon ve mono hoparlörü görüyoruz. Üst kısımda ise yine bir adet mikrofon yer alıyor. Telefonun arkasını çevirdiğimizde ise üçlü kamera düzenini, parmak okuyucu sensörü, bu sensörün hemen altında yer alan Samsung logosunu ve yasal bilgilendirmeleri görüyoruz.

3’lü kamera çıkıntı oluşturmuyor ama ben dikine dizilimi sevmeme rağmen kameralar pek şık görünmüyor. Kasa çok büyük parmak izi okuyucu ve kamera alanı çok küçük olduğu için arka kısım pek bana hitap etmedi.

Samsung Galaxy M30s Ekran

Damla çentik olarak bildiğimiz ama Samsung’un Infinity-U olarak adlandırdığı 6.4 inçlik bir ekran kullanılıyor. Bu ekranın kasaya oranı yüzde 84.2 olarak geçiyor. Çok geniş ekranlı bir telefon olduğu için alt kısımda kazara kapasitif tuşlara basmamanız için çene bulunuyor. Ekran çözünürlüğü FHD+, yani 1080 x 2340 piksel. 403 ppi piksel yoğunluğu bulunuyor.

Samsung uzunca bir süredir, benzer fiyat aralığında bulunan telefonlarla karşılaştırdığımızda gerçekten çok iyi ekranlar kullanıyor. Bu yönüyle M30s’de bir istisna değil. Daha önce S ve Note serilerinde kullandığı Super AMOLED ekranlar artık M ve A serilerinde kullanılıyor. Ama yine de bu telefonu diğer amiral gemisi cihazlar ve A serisinden ayıran önemli bir özellik var. M30s maksimum parlaklık olarak 430 nit seviyesine çıkabiliyor. Bu da piyasayada bulunan hem rakip hem de yüksek fiyatlı telefonların birçoğundan alt seviyede.

Samsung Galaxy M30s Donanım ve Performans

Cihazda Samsung Exynos 9611 işlemci platformu kullanılıyor. 10 nm 9611 işlemcisi 8 çekirdekli bir yapıya sahip. Bu çekirdeklerin temel özellikleri ise şu şekilde: 4 adet 2.3 GHz hızında çalışan A-73 performans çekirdeği ve 4 adet 1.7 GHz. hızında çalışan A-53 verimlilik çekirdeği.

İşlemcide yapay zeka birimi bulunuyor ve bu yapay zekadan hem kamera uygulaması hem de oyunlarda yararlanabiliyorsunuz. Siz bir objeye odaklandığınızda M30s bu nesnenin ne olduğunu anlıyor ve farklı sahne seçimleri uyguluyor. Bu teknolojiye görüntü işleme ünitesi deniliyor. İşlemci platformuna eşlik eden grafik birimi Arm Mali-G72 MP3 ise önceki modele nazaran daha iyi bir oyun performansı sunmayı amaçlıyor. 

Yine bu işlemci ile beraber depolama birimi olarak UFS 2.1 gibi standartları kullanabiliyorsunuz. Hatta işlemci son noktasında QHD çözünürlüğe de imkan sağlayabiliyor, 64 MP kamera kullanımına da izin veriyor. Telefonun iki farklı versiyonu bulunuyor 4 GB RAM 64 GB depolama ve 6 GB RAM 128 GB depolama. Bizdeki 64 GB versiyon.

OneUI 1.5 ve Android 9 ile beraber kutudan çıkıyor. One UI Samsung’un arayüz tarafında ne kadar başarılı olduğunun güzel bir kanıtı. Amiral gemisi cihazlarda sıkça kullandığımız pek çok özellik, orta segment telefonlarda da kullanılabiliyor.

Antutu tarafında iki telefonun CPU skorları birbiriyle neredeyse aynı. Zaten 9611 ile 9610 arasında üretim süreci dahil olmak üzere çok büyük farklar yok. GPU skorlarını karşılaştırdığımızda da çok küçük bir fark görüyoruz, hatta bizim yaptığımız testte A50 daha yüksek puan alıyor. Peki aradaki bu dev farklı ne oluşturuyor? Depolama birimi. M30s’de çok daha iyi bir depolama birimi kullanılıyor. İki işlemci de aynı tür depolama birimleri kullanmasına rağmen A50’de kullanılan birim çok daha düşük hızlara sahip.

Samsung Galaxy M30s Kamera

  • 3’lü kamera düzenine yer veriliyor
  • 48 MP f/2.0 diyaframlı geniş açılı kamera
  • 8 MP f/2.2 diyaframlı ultra geniş açılı kamera
  • 5 MP f/2.2 Diyaframlı derinlik algılama için kullanılan yardımcı kamera

Samsung Galaxy M30s fiyatı ise 2.499 TL.

İlginizi çekebilir: Samsung Galaxy A50 İncelemesi