Anasayfa Mobil Motorola RAZR Android Katlanabilir Telefon Olarak Geri Döndü

Motorola RAZR Android Katlanabilir Telefon Olarak Geri Döndü

Motorola RAZR

2019 Motorola RAZR katlanabilir akıllı telefon olarak ikonik tasarımı sürdürüyor. İşte cihazın özellikleri.

Geçmişte çıkan bazı cep telefonu modelleri kendisini unutturmamayı başardı. Bunlardan birisi de kesinlikle Motorola RAZR olmuştu. Şimdi ise bu cihaz, Android tabanlı katlanabilir telefon olarak geri döndü

Motorola RAZR 2019 Özellikleri

Motorola’nın ilk katlanabilir akıllı telefonu, orijinal ikonik tasarımı devam ettiriyor. Hatta katlandığında yaklaşık 14 mm ile orijinal modelle aynı kalınlıkta.  Katlı durumda 72 x 94 x 14 mm olan ürün, açıldığında 72 x 172 x 6.9 mm boyutlarına çıkıyor.

Katlıyken hızlı etkileşim için cihazda 600 x 800 piksel çözünürlüğünde 2.7 inç cam OLED Quick View ekran sunulmuş ve dokulu kaymaz bir yüzeye sahip. Açıldığında ise 6.2 inç büyüklüğünde, 2142 x 876 piksel çözünürlüğünde ve 21:9 oranlı bir ekran karşımıza çıkıyor. Buna ise Flex View ekran adı verilmiş. Cihazın katlanabilir yapısının şimdiye kadar sunulanlar arasında en dayanıklılardan birisi olduğu iddia ediliyor.

Cihazın üst seviye donanımlı bir amiral gemisi olarak tasarlanmadığını baştan belirtelim. Gücünü Qualcomm Snapdragon 710 mobil platformundan alan 2019 model Motorola RAZR, 6 GB RAM ile geliyor. Depolama içinse 128 GB alan sunuluyor. Ürün kutusundan çıkan ve şirketin 15 W TurboChargers adaptörü destekli 2.510 mAh bataryanın ise tam gün kullanım olanağı sağladığı paylaşılıyor. Bağlantı ise USB-C üzerinden sağlanıyor. Bu arada cihaz maalesef Android 10 değil Android 9 tabanlı. Yüzle kilit açma yerineyse parmak izi tarayıcı kullanılıyor.

Katlı durumda tam da Qucik View ekranın altına yerleştirilen kamera ise 16 MP çözünürlüğünde. Görüntü sabitleme özellikli kamerada f/1.7 lens bulunuyor ve Dual Pixel AF ile Laser AF destekli. Diğer kamera ise f/2.0 diyaframlı ve 5 MP çözünürlüğünde. 4G LTE, WiFi 802.11ac, Bluetooth 5.0 ve GPS ise bağlantı özellikleri arasında.

Motorola RAZR 2019 fiyatı ve çıkış tarihi

RAZR, 1.500 dolar fiyat ile Aralık ayı sonunda ABD’de ön siparişe çıkacak. Teslimatların ise Ocak 2020 tarihini bulacağı paylaşılıyor. Bazı seçili Avrupa pazarlarında da cihazın Aralık’ta çıkacağı belirtiliyor ancak detay verilmiyor.

İlginizi çekebilir: Xiaomi Mi Mix Alpha İlk Bakış!