Anasayfa Haber Seagate, 50 TB Sabit Diskler Hazırlıyor

Seagate, 50 TB Sabit Diskler Hazırlıyor

Seagate 18 TB

Seagate 18 TB ile başlayıp 50 TB sabit disk sürücüler ile son bulan yeni yol haritasını gösterdi.

Seagate daha yüksek kapasiteli sabit diskler için yol haritasını paylaştı. Şirketin ilk ticari Isı Destekli Manyetik Kayıt kısaca HAMR tabanlı sabit diskleri de sonunda geliyor.

Bu yılın başlarında 16 TB sabit diskler hem kurumsal hem de tüketici versiyonları ile piyasaya sürülmüştü. Seagate şimdi de 18 TB modelini 2020 yılı başında kullanıcılar ile buluşturmayı planlıyor. Ürünün yine mevcut nesildeki aynı 9 tablalı platform tabanlı olacağı söyleniyor. 2020 yılının ikinci yarısında gelecek 20 TB model ile birlikteyse ilk HAMR dönemi başlayacak.

Teknoloji sayesinde Seagate sonraki 10 yıl içinde en az yüzde 20 yıllık bileşik büyüme oranına ulaşmayı planlıyor. Eylül çeyreğinde ilk gelirini getiren MACH.2 çift aktüatör çözümü ise hızlı erişim sağlamak ve performansı etkilemeden ölçeklendirme kapasitesini artırmak için gelecek modeller arasında daha fazla benimsenecek.

Şirketin yol haritası 30 TB kapasiteli disk sürücülerin 2023 sonunda ve 50 TB modellerin ise 2026 içerisinde geleceğini gözler önüne seriyor.

Diğer tarafta ise Western Digital (WD) de Mikrodalga Destekli Manyetik Kayıt (MAMR) tabanlı yüksek kapasiteli disk sürücülerini hazırlıyor. Seagate ise elini çabuk tutarak piyasaya erken girip rakibini yenmek istiyor.

İlginizi çekebilir: Dünyanın En Hızlı SSD’si: Micron X100