Anasayfa Haber Yeni Half-Life Oyunu Yakında Duyurulabilir

Yeni Half-Life Oyunu Yakında Duyurulabilir

yeni Half Life oyun u

Oyunseverler tarafından dört gözle beklenen yeni Half-Life oyunu, son paylaşılan raporlara göre yakın zaman içerisinde duyurulabilir.

2007 yılında piyasaya sürülen Half-Life oyunun ardından yaklaşık olarak 12 yıllık bir süre geçti. Bu süre zarfı içerisinde yeni Half-Life oyunu ile ilgili çeşitli iddialar ortaya atılsa da ne yazık ki Valve cephesinden herhangi bir resmi açıklama gelmedi.

Fakat, geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bir röportaj sonucunda, oyun dünyasının önemli yapımlarından biri olan Half-Life, VR oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Sızdırılan röportajda aynı zamanda yeni oyunun Half-Life: Alyx adıyla piyasaya sürüleceği de açıkça belirtiliyor.

Konuyla ilgili ortaya atılan bir iddiaya göre, Valve’ın bir süredir üzerinde çalıştığı Sanal Gerçeklik oyunu Half-Life Alyx’in Aralık ayında düzenlenecek olan 2019 The Game Awards etkinliğinde boy göstereceği de tahmin ediliyor.

Bunun dışında, Aralık 2019‘da tanıtılacak oyunun önümüzdeki yıl Mart ayında piyasaya sürüleceği de ön görülüyor. Sızdırılan röportajda yer alan bilgilere göre Valve’ın yakın zaman içerisinde fare ve klavyeyle oynanabilecek bir oyun geliştirmediği de açıkça belirtiliyor.

Röportajda geliştirilen yeni oyunun oynanış mekanikleri hakkında da bir takım detayları paylaşan Valve çalışanı, bu kısımda oyuncuları oldukça kaliteli bir VR deneyimi beklediğini ve Half-Life’ın gergin ortamının oyunculara en iyi şekilde yansıtacaklarını belirtiyor. Hatta, oyunda karşımıza çıkacak olan yaratıklardan panikle kaçmaya çalışırken silahımızın şarjörünü de düşürebileceğimize dikkat çeken Valve çalışanı, sızdırılan röportajda oyunun oldukça eğlenceli olduğunu da ifade ediyor.

Yeni Half-Life oyunu

Tabii, yeni Half-Life oyunu ile ilgili paylaşılan bu bilgiler şimdilik bir sızıntıdan ve iddiadan ibaret. Ancak, yapımcı firmaya yakın birçok kaynak sızdırılan bilgileri doğruladığını da görmekteyiz. Kısacası, yakın zaman içerisinde VR odaklı yeni bir Half-Life oyunu ile karşılaşabiliriz.

İlginizi Çekebilir: Path of Exile 2 Duyuruldu