Anasayfa Haber ASUS Yeni WiFi Mesh Ürünü ZenWiFi’ı Duyurdu

ASUS Yeni WiFi Mesh Ürünü ZenWiFi’ı Duyurdu

ASUS, AiMesh teknolojisine sahip yeni WiFi sistemi ZenWiFi’ı duyurdu. Yeni ağ WiFi sistemleri güvenilir bir WiFi bağlantısı sağlamayı amaçlıyor.

ASUS ZenWiFi öncelikli olarak sorunsuz WiFi bağlantısı kurmaya odaklanıyor. ZenWiFi serisinde iki model yer alıyor: En yeni WiFi 6 (802.11ax) standardına destek veren ZenWiFi AX ve WiFi 5 destekli (802.11ac) ZenWiFi AC.

Tüm evi kapsayan hızlı ZenWiFi sistemi, AiMesh teknolojisi sayesinde kolay bir şekilde kurulabiliyor. Daha fazla kontrol sahibi olmak isteyen kullanıcılar ZenWiFi sisteminin sunduğu yapılandırma seçenekleri ile ağda ayrıntılı ayarlar yapabiliyor.

ZenWiFi güvenli bir ev ağı deneyimi için AiProtection Pro özelliğiyle geliyor. Trend Micro tarafından ücretsiz bir şekilde kullanım ömrü boyunca güncellenen AiProtection Pro dahili ağ güvenlik çözümü sürekli koruma sağlıyor. AiProtection’da ayrıca çocukların güvenliği için gelişmiş ebeveyn kontrolü özellikleri de içeriyor.

Tüm evi kapsayan, yüksek hızlı bağlantı

ZenWiFi kullanıcılara üç WiFi bandının her birine farklı SSID isimleri verme olanağı sunuyor. Kullanıcılar böylece geniş kapsama alanı için 2,4 GHz ağına veya yüksek performans için 5 GHz ağına bağlanabiliyor. Kullanıcılar isterlerse ASUS Smart Connection özelliği ile kablosuz sinyal gücü ve trafiğe göre cihazları otomatik olarak 2,4 GHz veya 5 GHz bantlarına atayabiliyor.

Sistemin bir diğer özelliği ise bir 5 GHz bandının tümünü router’lar arasındaki bağlantıya ayırabilmesi ve diğer 5 GHz bandını cihaz bağlantıları için kullanabilmesi. ZenWiFi, özel tasarım antene yer veren dikey bir kasaya ve sinyal gücünü optimize eden ve daha iyi hava akımı sağlayan bir devre kartına sahip.

510 metre kareye kadar kapsama alanına sahip ZenWiFi AX, 6600 Mbps’ye kadar toplam veri hızı ile WiFi 6 standardını taşıyor. Dört çekirdekli işlemci, WiFi 6’nın tüm potansiyel performansını sunarak, yoğun ağ ortamları için çözüm sunuyor. ZenWiFi AC, 3000 Mbps’ye kadar toplam veri hızı ile en yeni WiFi 5 (802.11ac) standardını taşıyor ve 500 metre kareye kadar (yaklaşık 4 oda) kapsama alanı sağlıyor.