Anasayfa Haber NVIDIA, CFR İsimli Yeni Çoklu-GPU Render Teknolojisi Geliştiriyor

NVIDIA, CFR İsimli Yeni Çoklu-GPU Render Teknolojisi Geliştiriyor

Nvidia GeForce RTX 2070 Super

Nvidia birden fazla GPU’nun kullanılabileceği yeni bir işleme teknolojisi üzerinde çalışıyor. CFR adı bu yeni sistem sayesinde PC kaynakları çok daha dengeli paylaştırılacak.

Nvidia SLI sistemler için verimliliği artıracak yeni bir teknoloji olan CFR adı yeni bir teknoloji geliştiriyor. Maxwell ailesiyle beraber tek ekran kartı ile yapılan render performansı gözle görülür şekilde artarken, şirket artık SLI sistemlerin performansını da üst seviyeye çekmek istiyor.

3DCenter tarafından ortaya çıkarılan bilgilere göre, Nvidia kare işleme performasını iyileştirecek CFR adındaki bu teknolojiye uzun süredir yatırım yapıyor. Hatta CFR’nin izlerine yayınlanan sürücü güncellemelerinde bile rastlayabiliyorsunuz.

CRF teknolojisinde görüntünün işlendiği çerçeve adeta bir satranç tahtası gibi karelere ayrılıyor. Koyu renkli kareler bir GPU tarafından işlenirken, açık renk kareler diğer GPU tarafından işlenebiliyor. GPU’lar beraber çalışmak yerine (AFR) farklı alanlardan sorumlu oldukları için, sistem üzerinde çok daha az yük oluşturuyor.

3DCenter ayrıca CFR için gerekli sistem gereksinimlerini de paylaştı. Öncelikle bu sistem şu an için sadece DirectX ile uyumlu. Yani Vulkan veya OpenGL ile çalıştırmanız mümkün değil. NvLink gerekliliğinden dolayı da sadece Turing kullanan ekran kartlarında bu teknolojiyi kullanabiliyorsunuz.