Anasayfa İş İnternet Olmadan Google Dokümanlar Nasıl Kullanılır?

İnternet Olmadan Google Dokümanlar Nasıl Kullanılır?

Kullanıcıların büyük bölümü artık belgeleri, tabloları ve slaytları Google Drive’da tutuyor. Dosyaları açıp düzenlemenin tek şartı ise internet. Ancak basit bir yöntemle internet olmadan da Google Dokümanlar’ı kullanmak mümkün oluyor.

Hem bireysel hem de kurumsal müşteriler Microsoft Office uygulamalarını aktif olarak kullanıyor. Ancak bulut depolama hizmetlerinin yaygınlaşmasıyla birlikte verilere farklı platformlar üzerinden erişim yaygınlaştı. Dolayısıyla artık kullanıcılar herhangi bir notu, makaleyi ya da tabloyu bilgisayarında dosya olarak tutmak yerine bulutta saklamayı doğru buluyor.

Bu sistemde dokümanlara, tablo ya da slaytlara uzaktan erişip düzenlemenin tek şartı ise internet bağlantısı. Aktif bir internet bağlantısı olduğunda Google Dokümanlar bu konuda gerçekten çok iyi iş başarıyor. Ancak çok basit bir Google Chrome eklentisiyle internet bağlantısının olmadığı durumlarda da Google Dokümanlar’ı kullanmak mümkün oluyor.

Çevrimdışı Google Dokümanlar Nasıl Etkinleştirilir?

Google, Google Drive (ve dolayısıyla Dokümanlar) için çevrimdışı senkronizasyonla işlevsellik sağlıyor. Ancak varsayılan olarak aktif değil. Dolayısıyla hem bilgisayar, hem Android ve iOS uygulamalarında bu sistem kullanılabiliyor.

Yükleyebileceğiniz bağımsız bir Google Dokümanlar uygulaması olmasa da Chrome üzerinden Google Dokümanlar’ın çevrimdışı kullanımını etkinleştirebilirsiniz. Tek yapmanız gereken şey Google Docs Offline uzantısını yükleyip sistemi aktif etmek.

Eklentiyi indirip Chrome’a ekledikten sonra Google Drive Ayarlar’a erişmek gerekiyor. Buradan da Genel sekmesi üzerinde Çevrimdışı seçeneği işaretlendiğinde işlem tamam.

Bundan sonra çevrimdışı düzenlemeye izin vermiş oluyorsunuz ve internetin olmadığı durumlarda da Google Dokümanlar’ı kullanmak mümkün hale geliyor.

Masaüstü için durum bu. Hem Android hem de iOS uygulamalarında ise Ayarlar üzerinden Offline seçeneğini işaretlemek yeterli.