Anasayfa Haber Samsung, Intel İşlemci Üretecek

Samsung, Intel İşlemci Üretecek

Stok sorunları ile baş edemeyen Intel, çareyi üretimin bir kısmını Samsung’a vermekte bulacak gibi.

Samsung’un Intel’den bir “PC CPU” üretim siparişi aldığı bildirildi. Bu, Intel’in işlemcilerini üretmek için Samsung’un üretim tesislerini kullanacağı anlamına geliyor. “PC CPU”, “istemci CPU” ile aynı anlama gelebilen geniş bir terim ve içerisinde “S”, “H,” “U” ve “Y” silikon çeşitlerini barındırmakta. Bu da Intel’in genel kullanıma yönelik masaüstü ve notebook, ultrabook ve ultra düşük güç tüketimli dizüstü işlemcilerini kapsıyor.

Samsung’un fason üretim paketi 14 nm’de sadece silikon üretimini değil aynı zamanda 10 nm alt düğümlerini, wafer’a lehim noktalarının yerleştirilmesini ve paketleme de dahil olmak üzere işlemci üretiminin diğer önemli aşamalarını da kapsıyor. Mümkün olan en az harcamayı yaparken tasarımları da Çinlilere kaptırmak istemeyen isteyen Intel’in bu bağlamda Samsung’u seçmesi mantıklı bir yaklaşım.

Şirketin satış, pazarlama ve iletişim başkanı Michelle Johnston Holthaus, 20 Kasım’da müşterilere talebi karşılamak için Intel’in kendi üretim tesislerine ek olarak üçüncü parti silikon imalatı yapan şirketlerle de işbirliğine gideceğini duyurmuştu. Samsung ve TSMC, silikon üretimine öncülük ederken GlobalFoundries ve UMC gibi tesisler bunları takip ediyor.