Anasayfa Haber Amazon.com’da En Çok Satan 10 İşlemciden 8’i AMD Oldu

Amazon.com’da En Çok Satan 10 İşlemciden 8’i AMD Oldu

İki yıl önce Zen mimarisi ile piyasaya iddialı bir dönüş yapan AMD, bugün Amazon.com’da en çok satılan işlemciler listesinde liderliğe oturdu.

Amazon ABD’nin en çok satan işlemciler tablosunda 8 çekirdek 16 izlekli AMD Ryzen 7 2700X birinci sırada yer alıyor. Ardından Ryzen 5 2600 gelirken üçüncü sırada ise Ryzen 5 3600 onu takip ediyor.

Intel’in en çok satan işlemcisi i5-9600K ise dördüncü sırada. Listedeki ilk 10 işlemciden sadece 2 tanesi mavi takıma ait. İkinci Intel işlemci ise altıncı sırada yer alan 8 çekirdek ve 16 izlekli i9-9900K. AMD’nin özellikle son zamanlarda sahip olduğu fiyat/performans avantajını göz önüne alırsak tablonun çok da şaşırtıcı olmadığını söyleyebiliriz.

Temmuz ayında ülkedeki birkaç satıcıdan toplanan veriler, AMD’nin CPU satışlarının Japonya’da Intel’i geçtiğini göstermişti. Platformun donanım araştırmasına göre AMD işlemciler, Steam kullanıcıları arasında da giderek daha popüler hale geliyor.

Görünen o ki Intel yakın zamanda 7nm ve PCIe 4.0 gibi teknoloji hamleleri yapmadığı sürece pazar payını AMD’ye kaptırmaya devam edecek.