Anasayfa Makale Chrome’da Web Siteleri Nasıl Hızlıca Engellenir?

Chrome’da Web Siteleri Nasıl Hızlıca Engellenir?

Google Chrome’da çok basit bir eklenti sayesinde saniyeler içinde istediğiniz web siteleri ya da içerikleri engelleyebilirsiniz.

Facebook, Twitter ya da diğer çeşitli web siteleri zaman zaman odaklanma problemi oluşturabiliyor. Chrome’da basit bir yöntemle engellenebilen sayfalar kimi zaman hem ebeveynler hem de çocuklar için çözüm yolu olabiliyor.

Web Siteleri Nasıl Engellenir?

Chrome’da web sitelerini engellemek için Block Site uzantısından yararlanabilirsiniz.

Web tarayıcıya dahil ettiğinizde, istediğiniz web sitesini kutucuk üzerine yazarak hızlıca engelleyebilirsiniz. Eğer bu listeye dahil ederseniz, web sitesine hiçbir şekilde giremezsiniz.

Ama isterseniz belirli günler ya da saatler için web sitelerini kısıtlayabilirsiniz. Özellikle ufak yaştaki çocuklarınızın hafta içi oyun sitelerine girmesini istemiyorsanız bu seçenekten yararlanabilirsiniz. Eklentinin engellenen web siteleri bölümünde bu seçenekler var.

Ancak soldaki Work Mode sayesinde çalıştığınız süre zarfı boyunca web sitelerinin engellenmesini sağlayabilirsiniz. Bu da epey pratik bir yöntem.

Daha da önemlisi soldaki Password Protection’dan bir şifre belirleyerek web sitelerinin kilitli kalmasını isteyebilirsiniz.

Son olarak yine uzantının en önemli avantajlarından biri de kelime bazlı kısıtlama. Bunu da yine sol menüdeki Block by Word’ten tanımlayabilirsiniz. Kutucuğa eklediğiniz kelimelerle ilgili Google sorgulamaları dahil hiçbir seçeneği görüntüleyemezsiniz. Yine ebeveynler için en güzel filtreleme ve kısıtlama yöntemlerinden biri olarak düşünülebilir.