Anasayfa Haber Intel ve MediaTek, PC’ye 5G Desteği Getirecek

Intel ve MediaTek, PC’ye 5G Desteği Getirecek

Intel ve MediaTek ortaklığı yeni nesil bilgisayarlarda yüksek bant genişliği sunacak 5G modem geliştirmeyi amaçlıyor.

Intel ve MediaTek, gelecek nesillerdeki mobil bilgisayarlar için 5G modem geliştiriyor. Intel, bu konuda tecrübesi ile optimizasyon, sistem entegrasyonu gibi bazı önemli noktalarda yer alacak. Ayrıca mühendislik tecrübesi de aktaracak. Ürünün 2021’de kullanılabilir olacağı belirtilirken Dell ve HP ortaklıktan çıkan ürünleri ilk kez kullanacak olan markalar olacak.

Mevcut kablosuz haberleşme teknolojileri sonrası 5G, tarihin en büyük kablosuz ağ teknolojisi olacak ve mobil bilgisayarlarda ihtiyaç duyulan hızlı ve stabil ağ performansını sunacak.

Intel, gelecekteki gelişmiş bilgisayarların insan başarımına etki edeceğini ve 5G’nin bu doğrultudaki ilk temel taşlarından biri olduğunu belirtiyor. Firma aynı zamanda son tüketici pazarı ve kurumsal pazarda Wi-Fi 6 ve LTE çözümleri ile sektör lideri konumunda.

Verilerin dönemi olarak adlandırılan gelecek için, bilgisayarlara platform sağlama konusunda taahhüt veren ortaklık, 5G ile bu portföyü genişletiyor.

Ortaklığın üretim ve geliştirme kısmı MediaTek’te iken, Intel yazılım ve sürücü geliştirecek, ileri mühendislik desteği verecek ve platformlara entegre edilmesini sağlayacak.

PC sektörünün şu anda lideri olan Intel’in 5G içi attığı adımlar ve yatırımlar, farklı müşteri deneyimlerinin yanında iş fırsatlarına da yer verecek.