Anasayfa Haber iPhone 12 Daha İnce OLED Ekrana Sahip Olacak

iPhone 12 Daha İnce OLED Ekrana Sahip Olacak

Apple 2020’de toplam üç yeni iPhone 12 modeli piyasaya sürecek. Modellerin ise belirgin iyileştirmelerle birlikte yepyeni bir tasarıma sahip olacağı söyleniyor.

Elde edilen bilgilere göre iPhone 12 modelleri 5.4 ve 6.7 inç ekran boyutlarını içeriyor. Bu modellerde kullanılacak OLED ekranlarının ise daha ince olacağı söyleniyor.

En son tanıtılan iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max, iPhone XS ve XS Max modellerine nazaran daha kalın bir tasarıma sahipti ve ağırlık olarak daha fazlaydı. Sebep olarak daha iyi pil ömrü amacıyla daha büyük piller kullanıldığı öne sürülmüştü.

Rapora göre, iki üst model olan iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max, Samsung’un Y-OCTA adlı teknolojisini kullanabilir. Bu teknoloji, ayrı bir katmana olan ihtiyacı azaltıyor ve daha düşük üretim maliyetleri ile birlikte daha ince bir ekran kullanılmasını sağlıyor. Bu teknolojinin dahil edilmesi, iki iPhone 12 ekran sürümünün biraz daha ince olabileceği anlamına geliyor. Raporda değinilen bir diğer konu ise Samsung’un, iPhone 12’nin 5.4 inç ve 6.7 inç sürümleri için Y-OCTA ekranları tedarik edecek olması.