Anasayfa Haber Pirelli Cyber Tire, 5G ile Yol Koşullarını İletecek

Pirelli Cyber Tire, 5G ile Yol Koşullarını İletecek

Pirelli’nin en son lastiği, şirketin “Gelişmiş Sürücü Destek Sistemleri” hizmetinin bir parçası olarak yol bilgisini iletmek için 5G bağlantısını kullanacak.

Şirket, İtalya’nın Torino kentinde “The 5G Path of Vehicle-to-Everything Communication” etkinliğinde 5G özellikli lastiğini sergilemek için Ericsson, Audi, Tim, Italdesign ve KTH ile ortaklık yaptı. Gösteri bir binanın çatısında gerçekleşti. Sensörle donatılmış Pirelli Cyber lastiği ve 5G ağına bağlı bir aracın, lastikler tarafından tespit edilen suda kayma riskini başka bir araca nasıl iletebileceği gösterildi.

Gelecekte bu teknoloji, yapılan kilometre, lastik modelindeki ölçümler, dinamik yük, çekiş kaybına neden olabilecek su ve diğer potansiyel olarak tehlikeli durumları raporlamak için de kullanılacak.

Pirelli, “Bu bilgiler, otomobilin kontrol ve sürüş destek sistemlerini uyarlamasını, güvenlik, konfor ve performans seviyesini büyük ölçüde geliştirmesini sağlayacak” dedi. Bu bilgiler, yol koşulları hakkında bilgilendirme amacıyla 5G altyapısı ile yakındaki araçlara da aktarılabilecek.