Anasayfa Haber 2019’un En İyi Apple Uygulamaları

2019’un En İyi Apple Uygulamaları

Apple platformlarında yer alan 2019’un En İyi Uygulamalarını ve Oyunları açıklandı. Apple tarafından verilen ödüllerde dünyanın her yerinden uygulama ve oyun geliştiricileri yer aldı.

iOS platformu için yayınlanan binlerce oyun ve uygulama arasından seçilen bu uygulamalar hakkında konuşan Apple Global Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Phil Schiller, “Dünyanın her yerinden geliştiriciler, kültürü etkileyecek ve hayatlarımızı değiştirecek inovatif uygulamalarla hepimize ilham veriyor.” şeklinde konuştu.

2019’un En İyi Apple Uygulamaları

Spectre Camera (Lux Optics): Gücünü artırılmış gerçeklikten alan bu uygulama, sahip olduğu teknolojik özelliklerden yararlanarak herkesin uzun pozlamayla fotoğraflar çekmesini sağlıyor. (iOS)

Flow by Moleskine (Moleskine): Grafit kalemler, kesik uçlu keçeli kalemler ve daha birçok seçenekle gerçeğe çok yakın bir çizim deneyimi yaşatmak için titizlikle tasarlanan bu dijital defter uygulaması, çizimlerinize ve eskizlerinize hayat veriyor. (iPadOS)

Affinity Publisher (Serif Labs): Sağlam kullanıcı deneyimi ve uygun fiyatıyla Affinity Publisher, zengin fotoğraflarla bezeli bir kitaptan ikinci sınıftaki çocuğunuzun tiyatro oyununa yönelik bir broşüre kadar hazırlanan tüm materyaller için herkesin profesyonel düzeyde tasarım olanaklarına ulaşmasını sağlıyor. (macOS)

The Explorers (The Explorers Network): Bu çığır açan uygulama, aynı amaç uğrunda çalışan kaşifler, bilim insanları ve sanatçılardan oluşan topluluğa destek olmak için tasarlandı: Fotoğraf ve videolarla doğanın kapsamlı bir “görsel envanterini” oluşturmak.

Anchor (Anchor FM), Unfold (Unfold Creative), Steller (Expedition Travel Advisor), Over (Over, Inc) ve Wattpad (Wattpad Corp) gibi uygulamalarla herkes podcast’ler, romanlar ve gerçeğe çok yakın fotoğraf kolajları yaratarak kendisini her zamankinden daha kolay ifade edebiliyor. (tvOS)

2019’un En İyi  Apple Oyunları

Sky: Children of the Light (thatgamecompany): Bu sosyal macerada, engin semalarda süzülüyor ve gök cisimlerinin yollarını bularak tekrar gökyüzüne ulaşmalarına yardımcı oluyorsunuz. Journey ile harikalar yaratan ekip yine iş başında. (iOS)

Hyper Light Drifter (Abylight S.L.): Klasik 16 bit macera oyunlarına yeni bir yorum getiren göz kamaştırıcı, aksiyonla dolu Hyper Light Drifter, rüyaları andıran bir keşif yolculuğunu hayatta kalma mücadelesiyle bir araya getiriyor. (iPadOS)

GRIS (Devolver / Nomada Studio): Heyecan verici bir dijital sanat çalışması olan bu bulmaca/platform oyunu, trajik bir kaybın ardından umudu, matemi ve hayatın parçalarını tekrar bir araya getirmeyi keşfediyor. (macOS)

Wonder Boy: The Dragon Trap (DotEmu): Lizardcube ve dizinin yaratıcısı Ryuichi Nishizawa tarafından geliştirilen, yarı kertenkele olan yalnız bir kahramanın hayat boyu sürecek bir maceraya atıldığı 80’lerin sevilen oyunu Wonder Boy, el çizimi animasyonlar ve yeniden tasarlanan orijinal müziklerle yepyeni bir görünüm kazanıyor. (tvOS)

Mario Kart Tour (Nintendo), Minecraft Earth (Mojang), Pokémon Masters (DeNA Co), Assassin’s Creed Rebellion (Ubisoft), Gears POP! (Microsoft Corporation), The Elder Scrolls: Blades (Bethesda) ve Call of Duty: Mobile (Activision Publishing) gibi popüler oyunlar, popüler oyunları temel alan yeni versiyonlar olmaktan çok, oyun tarihinin en sevilen oyunlarına yepyeni bir soluk getiren orijinal tasarımlar olma özelliğini taşıyor.

Yılın Apple Arcade Oyunu

2019’da, Apple reklam ya da uygulama içi satın alımlar içermeyen bir abonelik hizmeti olan Apple Arcade için yepyeni bir sekme ekleyerek App Store’a daha geniş bir kapsam kazandırdı.

Bu oyunlardan biri de Yılın Apple Arcade Oyunu unvanına sahip oldu. Simogo’nun geliştirdiği, Annapurna Interactive tarafından yayınlanan Sayonara Wild Hearts, adrenalin ve heyecan seviyesini artıran umut dolu ve benzersiz bir oyun.