Anasayfa Haber Jony Ive Resmi Olarak Apple’dan Ayrıldı

Jony Ive Resmi Olarak Apple’dan Ayrıldı

Ünlü tasarımcı Jony Ive, Apple’ın liderlik sayfasında artık yer almıyor.

Daha önce Haziran ayında bir basın toplantısında konuşan Jony Ive, 2019 yılının sonlarında şirketten ayrılacağını açıklamıştı. 1992’de Apple’a katılan ve 1996 yılından itibaren tasarım ekibine liderlik eden Ive, yaklaşık 30 yıllık süreden sonra Apple’dan ayrılma kararı aldı. Bu kararıyla şirketin hisseleri yüzde 1.5 oranında düştü ve değeri 9 milyar dolar azaldı. 26 Kasım tarihinden itibaren ise Apple liderlerinin yer aldığı sayfadan kaldırıldı.

Ive, açıklamasında “Değişim için doğal bir zaman. Yaklaşık 30 yıl ve sayısız projeden sonra Apple’da yarattığımız benzersiz tasarım ekibi ve kültürümüzle gurur duyuyorum.” dedi.

Apple, tasarımcının uzun zamandır arkadaşı olan Marc Newson ile işbirliği içinde kurulan Ive’ın yeni tasarım şirketi LoveFrom’un müşterisi olacak. Apple CEO’su Tim Cook,” Apple, özel projelerde doğrudan onunla çalışacak ve onun inşa ettiği parlak ve tutkulu tasarım ekibinin çalışmaları devam edecek.” dedi. Yazılım ve donanım tasarımı ise artık COO Jeff Williams’ın sorumluluğuna geçmiş bulunuyor.

Şimdi tüm gözler yeni kurulan LoveFrom şirketinde olacak. Ive ve Newson Apple Watch, bir elmas yüzük ve bir noel ağacı gibi tasarımları içeren uzun bir işbirliği geçmişine sahipler. İkilinin gelecekteki tasarımlarını merakla bekliyor ve başarılar diliyoruz.