Anasayfa Haber Amazon AWS Sunucuları Kuantum Hesaplama Sunuyor

Amazon AWS Sunucuları Kuantum Hesaplama Sunuyor

Amazon AWS Kuantum Hesaplama

Amazon AWS sunucuları ile şirketler kendi kuantum bilgisayarları olmasa da kuantum hesaplama yapabilecek.

Teknoloji şirketleri için kuantum hesaplama önemli bir kilometre taşı durumunda. Öte yandan, böyle bir hesaplama gücü haliyle yüksek maliyeti ile göz korkutuyor. Amazon ise şimdiye kadar kuantum tarafında sessizliği korurken dikkat çekici bir hamle gerçekleştirdi. Bundan böyle Amazon AWS sunucuları ile şirketlere internet üzerinden kuantum hesaplama servisi planları sunularak maliyet ve diğer zorlukların aşılması yönünde bir kolaylık sağlanıyor.

Braket servisi Amazon Web Services (AWS) tarafından D-Wave, IonQ ve Rigetti iş birliği ile sunuluyor. Böylece şirketler büyük paralar yatırarak kendi kuantum bilgisayarlarını hazırlama külfetinden de kurtulmuş oluyor. Servis sayesinde şirketler, bulut üzerinden erişilebilir kuantum bilgisayarları ile geliştiricilerinin ve araştırmacılarının simüle edilmiş ortamda kuantum algoritmalarını test etmesine olanak sağlayacak. Ayrıca kullanıcılar, sıfırdan kendi algoritmalarını hazırlayabilecek veya ön tanımlı setlerle çalışabilecek. Tüm bunlara tek bir arayüz üzerinden erişilebileceği de bilgiler arasında.

AWS Kuantum Hesaplama Merkezi ve AWS Kuantum Çözümleri Laboratuvarı da hayata geçiriliyor. Amazon böylece kendi kuantum bilgisayarını hazırlamak yerine teknolojinin ilerlemesi ve keşfedilmesi için bir ekosistem yaratmış olacak.

Diğer taraftan Microsoft’un Azure Quantum, IBM’in ise Q Experience adlı benzer kuantum hesaplama servislerini sunduğunu da hatırlatalım.

İlginizi çekebilir: Google Kuantum Üstünlüğü Elde Etti