Anasayfa Haber Direksiyon Başında Telefon Kullanan Sürücüleri Yapay Zeka Yakalayacak

Direksiyon Başında Telefon Kullanan Sürücüleri Yapay Zeka Yakalayacak

Avustralya’da araç seyir halindeyken telefon kullanan sürücülere ceza uygulanacak. Bu kuralı ihlal edenlerin kimliği yapay zeka teknolojisi ile belirlenecek.

Ükenin Yeni Güney Galler Eyaleti tarafından başlatılan yapay zeka teknolojisi güvenlik kameraları içerisine yerleştirilecek. Kameralar sistem gereği sürücülerin telefon kullanıp, kullanmadığını gösteren işaretleri tarayacak. Bulunan görüntüler kayıt altında tutularak güvenlik güçleri tarafından teyit edilecek.

Yapay Zeka Ceza Yağdıracak

Hükümet kamera sisteminin uygulanmaya başlanmasının ardından ilk üç ay sürücülere kolaylık tanıyacak. Bu süre içerisinde yalnızca uyarı cezaları verilecek. Ancak geçerli süre dolduktan sonra kuralı ihlal eden sürücüler 344 Avustralya doları (1.342 TL) para cezasına çarptırılacak ve sürücülerin ehliyetlerine 5 ceza puanı eklenecek. Okul bölgelerindeki ihlallerde ise ceza miktarı 457 Avustralya dolarına (1.783 TL) yükselecek.

Yetkililer bu sayede araç başında telefon kullanma vakalarının önemli ölçüde azalacağına inanıyor. Yeni Güney Galler eyaletinin ulaşım güvenliği sorumlusu Bernard Carlton, “Bağımsız modelleme sayesinde 5 yıllık dönem içinde ölümlü veya yaralanmalı trafik kazalarının yüzde 100 oranında engellenebilecek” şeklinde bir açıklamada bulundu.

İlginizi çekebilir: Çin Polisi Yapay Zeka Yardımıyla Kaybolan Yaşlı İnsanları Bulacak