Anasayfa Haber DxOMark, 2019’un En İyi Kameralı Telefonlarını Belirledi

DxOMark, 2019’un En İyi Kameralı Telefonlarını Belirledi

Huawei ve Xiaomi, 121 puan ile genel kamera performansı listesinin tepesinde yer alıyor.

2019’da akıllı telefonları için yükselen trend kamera sayısının artması ve gece performansı oldu. Alışılmışın dışında kamera düzenleri ile markalar, estetik açıdan tüketiciyi çekmek için yarış içine girdi. Estetik bir yana, kameraların performansı her zaman öncelikli bir seçim tercihi olarak görülüyor.

DxOMark, 2019’da çıkan 31 akıllı telefonun kamera performansını fiyat kategorilerinde 5 ayrı süreçte test etti. Kazananlar ise belli oldu.

Genel Kamera Performansı

Genel kamera performansı listesinde zirveyi 121 puanla Huawei Mate 30 Pro ve Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition  paylaşıyor.  Mobil fotoğrafçılar için en iyi fotoğraf makinesini içeren telefonlar olarak belirtiliyorlar.

Zirvenin hemen ardından ise Apple iPhone 11 Pro Max ve Samsung Galaxy Note 10 Plus 5G 117 puanla ikinci, Galaxy S10 5G ise 116 puanla üçüncü sırada yer alıyor.

Video Performansı En İyi Telefonlar

DxOMark, video performansı için Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition ve Apple iPhone 11 Pro Max’i 102 puanla zirveye koyuyor. Liste Google Pixel 4, Samsung Galaxy Note 10 ve Galaxy S10 5G ile devam ediyor.

Apple, iPhone’lar için video performansına odaklanmasının yanı sıra sosyal medya kullanıcılarının büyük bir bölümü tarafından tercih edildiğine  dikkat çeken DxOMark, harici mikrofon desteği, aydınlatıcılar ve harici mobil aksesuarlar konusunda çok sayıda seçeneğin olduğunu belirtiyor.

Apple’ın video düzenleme yazılımları, hafif ve kullanışlı ekipmanları sayesinde yüksek kaliteli çekimler yapılabildiği de belirtilmiş.

Zoom Performansı En İyi Telefonlar

Fotoğraf ve videolarında daha ince detayları sevenler için zoom performansı oldukça önemli bir etken.
DxOMark, Xiaomi Mi CC9 Pro hakkında zoom sistemi göze çarpan bir telefon yorumu ile birlikte “rakipsiz” ifadesini kullanıyor ve listenin başına yazıyor.

İkinci sırada 95 puan ile Huawei P30 Pro, üçüncü sırada 91 puan ile Mate 30 Pro yer alıyor. Dördüncü ve beşinci sırada ise sırasıyla 81 puanla Google Pixel 4 ve 79 puanla Honor 20 Pro yer alıyor.

Ultra Geniş Açı Performansı En İyi Telefonlar

42 puanla zirveyi göğüsleyen telefon Samsung Galaxy Note 10 Plus 5G modeli oluyor. DxoMark, özellikle iç ve dış ortamlardaki geniş görüş çekimlerinde en iyi görüntü kalitesini sunan telefon olduğunu belirtiyor.

Listenin devamında ikinci sırayı 40 puan ile iPhone 11 Pro Max ve Samsung Galaxy S10 5G paylaşıyor. Sıralamanın devamında 39 puanla Xiaomi Mi CC9 Pro ve 38 puanla Samsung Galaxy S10 Plus yer alıyor.

Gece Çekimi İçin En İyi Telefonlar

DxoMark, gece çekimlerinin akıllı telefonlar için yeni bir kategori olduğunu belirtiyor. Yazılım geliştirmeleri ve sensörlerin ışık algılama performansları sayesinde, düşük ışık ortamlarında ve gece dış mekan çekimlerinde iyi fotoğraf çekebilecek telefonların ortaya çıktığına dikkat çekiyor.

Apple ve Google, ilginç bir şekilde sıralamada ilk 5’e girememiş durumda. Huawei Mate 30 Pro 61 puanla zirvede yer alıyor. Karanlık ortamlarda iyi pozlama performansı, renk doygunluğu ve geniş dinamik aralığı ve düşük gürültü performansı sayesinde DxoMark, övgüyü hak ettiğini belirtiyor.

Huawei P30 Pro, Samsung Galaxy Note 10 Plus 5G ve Galaxy S10 5G ise 59 puanla sıralamanın devamında ortaklığı paylaşıyorlar.