Anasayfa Haber TSMC, Asya’nın En Büyük Şirketi Oldu

TSMC, Asya’nın En Büyük Şirketi Oldu

Asya’nın en büyük şirketi ünvanını kazanan TSMC’nin piyasa değeri ilk kez Samsung’u geçti.

TSMC olarak da bilinen Tayvan merkezli Taiwan Semiconductor Manufacturing Company’in piyasa değeri kısa sürede 262.75 milyar ABD dolarına eşdeğer olan 8.02 trilyon Yeni Tayvan Doları’na erişti. Böylece şirket, tarihinde ilk kez Samsung’un piyasa değerini geçmiş oldu. Şirketin, Asya’nın en büyük piyasa değerine sahip olmasının yanında, dünyanın en büyük yarı iletken üreticisi olduğunu da belirtelim.

Şirketin bugün var olma sebeplerinden biri 7nm ve 180nm gibi esnek bir üretim yelpazesi seçimi sunuyor olması. Ayrıca yüksek performans ve düşük güç tüketimi sunabilecek ürünleri üretmek için gerekli teknolojiye de sahip. TSMC aynı zamanda, kârının bir kısmını rekabeti sürdürmek için kullanıyor ve müşterilerine zamanında en iyi çözümü sunabilmek için AR-GE’ye önemli yatırımlar yapıyor.

Şirketin Asya pazarındaki en büyük şirket unvanını kazanmasının sebeplerinden biri de, müşterilerinin her zaman sadık kalması. TSMC’den hizmet alan şirketler, uzun yıllar boyunca ihtiyaç duyduğu tüm yarı iletken çözümleri için yine TSMC’ye başvuruyor. Ayrıca şirket yarı iletkenler için esnek tedarik desteği de sunuyor.

Şirketin en büyük müşterilerinden olan Apple, HiSilicon ve NVIDIA, üretim bandını en fazla meşgul eden markalar arasında.