Anasayfa Haber AMD Kendi Işın İzleme Teknolojisini Duyurabilir

AMD Kendi Işın İzleme Teknolojisini Duyurabilir

NVIDIA, gerçekten zamanlı ışın izleme teknolojisini uzun zaman önce duyurmuştu ve artık bu teknolojiyi ekran kartlarında kullanıyor. Peki, AMD cephesinden bu teknolojiye bir karşı cevap gelecek mi?

Kırmızı takım, RX 5700 serisi ekran kartlarını piyasaya sürmüştü ve RX 5500 serisinin çıkış tarihi ise belli oldu lakin bu seriler Işın İzleme Teknolojisinden yoksun olarak geliyor. Neyse ki son söylentiler doğrulanırsa işler değişebilir. Bu özellik henüz verimli bir şekilde kullanılmasa bile NVIDIA’nın pazar payında önemli bir etkiye sahip.

Chiphell’de yayınlanan bilgilere bakılırsa, AMD yaklaşan ikinci nesil Navi GPU‘larını duyurmak için CES 2020‘yi bekliyor. AMD’nin yol haritası, 2020’de “gelecek nesil” segmenti için 7nm+ GPU’ları işaret ediyordu. rDNA 2 mimarisine ilişkin bilgiler henüz doğrulanmadı, ancak yeni mimari ile Navi GPU’lar daha verimli olacak. Beklentiler ise yüzde 10-15 seviyesinde bir performans artışı elde edilmesi.

Çin kaynaklı Chiphell wjm47196’den gelen sızıntıların büyük kısmı doğru çıkmıştı. AMD ürünleri hakkında sürekli olarak doğru iddialar ortaya koydular. CES 2020 fuarı ise 7-10 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek. Yani beklenen rDNA 2 ve Işın İzleme gibi teknolojiler hakkında fikir sahibi olmamız için çok fazla beklememiz gerekmeyecek.