Anasayfa Haber Karma Gerçeklik Desteği Sunan İlk 5G Çipset Tanıtıldı

Karma Gerçeklik Desteği Sunan İlk 5G Çipset Tanıtıldı

Snapdragon XR2

Qualcomm karma gerçeklik için Snapdragon XR2 5G çipsetini duyurdu.

Qualcomm tarafından bundan yaklaşık 1,5 yıl önce karma gerçeklik için ilk platformu olan Snapdragon XR1 duyurulmuştu. Şimdi ise şirket, Snapdragon Teknoloji Zirvesi etkinliğinde ilk 5G karma gerçeklik çipseti Snapdragon XR2‘yi tanıttı.

Snapdragon XR2

GPU performansı anlamında gerçekleştirilen artış ile çipset, bir önceki modele 1.5x piksel oranı ve 3x teksel oranı fark atıyor. Ekran paneli ise göz başına 90 Hz ile 3K x 3K seviyesinde çözünürlük sunabiliyor. Ayrıca, 8K 360 derece videoları saniyede 60 kare veya 4K videoları saniyede 120 kare ile oynatmak da mümkün. Çipset, 7 eş zamanlı kamerayı destekliyor ve bir bilgisayar görüşü işlemcisine sahip. Bu sayede çevrenizdekileri anlayabiliyor.

Yapay zeka ve 5G teknolojilerinin tamamının XR çipsetinde bir araya gelmesi ise büyük bir adım olarak nitelendiriliyor. Öte yandan, çipsetin teknik özellikleri hakkında çok fazla detay verilmiş değil. Bu anlamda işlemci çekirdeklerinin türü veya hangi 5G modemin kullanıldığı merak konusu. Önümüzdeki dönemde çok fazla detayın paylaşılacağı ise kesin.

İlginizi çekebilir: Snapdragon 865 ve 765 Neler Sunuyor?