Anasayfa Haber Nokia 55 İnç 4K Android TV Satışa Sundu

Nokia 55 İnç 4K Android TV Satışa Sundu

Nokia 55 İnç 4K Android TV

Nokia 55 İnç 4K Android TV, 10 Aralık’ta 600 dolar fiyat etiketi ile Hindistan’da satışa çıkıyor.

Nokia ilk televizyonu ile karşımıza çıktı. Nokia akıllı televizyon 55 inç 4K HDR10 panel, geniş renk gamutu desteği ve Android TV 9.0 ile gelirken, fiyat konusunda da en azından Hindistan için hayli rekabetçi görünüyor.

Nokia 55 İnç 4K Android TV, 178 derece geniş görüntüleme açısına sahip. Ayrıca; 1200:1 kontrast oranı, Dolby Vision sertifikası, akıllı kararma ve 400 nit parlaklık sunuluyor.

İnce çerçeveler ile tasarım anlamında minimalistik olan model, alttan kaide destekli bir standa sahip. Duvar askısı da kutudan beraber çıkıyor ve ek bir ücretle satın almaya gerek kalmıyor. 24 W hoparlörlerde ise JBL imzası bulunuyor. Hoparlörlerde Dolby Audio ve DTS Surround desteği mevcut.

Android TV 9.0 sayesinde Google Asistan entegrasyonu da sağlanıyor. Google Play Store haricinde Prime Video, Netflix, YouTube ve Hotstar gibi servisler de yüklü olarak geliyor. Chromecast entegrasyonu da yine bütünleşik.

4 çekirdekli işlemci ve 2.25 GB bellekten güç alan televizyonda 16 GB dahili depolama alanı bulunuyor. 2x USB portu, 3x HDMI portu, Wi-Fi ve Bluetooth 5.0 da diğer teknik özelliklerden. Google Asistan tuşlu Bluetooth özellikli kumanda da beraber geliyor.

Son olarak gelelim ürünün arka planına; TV üzerinde Nokia markası bulunsa da üreticisi Nokia değil. Aslında bu televizyonları Hindistanlı şirket Flipkart üretiyor. Nokia ise sadece üzerine kendi markasını basıyor.

10 Aralık itibarıyla Hindistan’da satışa sunulacak ürünün fiyatıysa 600 dolar.

İlginizi çekebilir: FBI’a Göre Akıllı TV’leriniz Hacklenebilir