Anasayfa Haber 7nm Intel İşlemciler 2021’de Gelecek

7nm Intel İşlemciler 2021’de Gelecek

11. Nesil Rocket Lake

Pazar payının AMD’ye kaptırılması, 10 nm teknolojisine geçiş süreci derken bir hayli baskı altında bulunan Intel, 7nm ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Intel’in 10 nanometre işlemcilere geçişi konusunda ne kadar zorlandığı belgelenmişti. 14 nanometre silikonun yetersizliği de bilinen bir durum. Ayrıca firma, 10. nesil işlemcilerin gecikmesinden dolayı yakın zamanda müşterilere bir özür mektubu göndermişti. Bu konulara değinen CEO Bob Swan, Intel’in nerede olduğu ve gelecekteki hedefleri konusunda oldukça açık bir değerlendirme yaptı.

Swan, 10 nm silikonun piyasaya sürülmesiyle ilgili zorluklardan da bahsetti. Yöneticinin açıklamaları ise şu şekildeydi: “Şimdiye kadar sadece Ice Lake ile dizüstü bilgisayarlar için 10 nm Intel yongaları var ve hala masaüstü çözümlerin gelmesi için beklemedeyiz.” dedi. Yönetici ayrıca, CPU‘larına olan talebin beklenenden daha hızlı arttığını söyledi: “Şirket yüzde 10’luk bir büyüme öngörüyordu, ancak yüzde 21’lik bir büyüme gerçekleşti. Intel, tüm akıllı telefon modemlerini inşa etmeye karar verdi. Böylece 10 nanometreyi hayata geçirmeyi bıraktı.”

Uzun süre piyasayı domine eden ve bir süredir eleştiri oklarının üzerinde olduğu şirket, kullanıcıların merakla beklediği haberi de verdi. Swan, 10 nm tasarımının yakında geleceğini ve bundan sonra, Intel’in ilk 7 nm işlemcilerini 2021‘in dördüncü çeyreğinde göndereceğini söyledi. Ek olarak, Intel’in 2024‘ün ikinci yarısında 5 nm‘ye ulaşmasını beklediğini ve bunun TSMC’nin 3 nm teknolojisine eşdeğer olduğunu belirtti. Dev şirketin önemli başarılar elde eden AMD karşısında nasıl hamleler yapacağına beraber tanık olacağız.