Anasayfa Haber Gigabyte ve ASRock RX 5500 XT Modelleri Gün Yüzüne Çıktı

Gigabyte ve ASRock RX 5500 XT Modelleri Gün Yüzüne Çıktı

VideoCardz, AMD’nin yakında çıkacak olan RX 5500 XT ekran kartlarının iş ortakları tarafından üretilen özel sürümlerini ortaya çıkarttı.

AMD’nin 5500 XT ekran kartını 12 Aralık tarihinde tanıtacağı haberini sizlerle paylaşmıştık. Tanıtıma günler kala ASRock ve Gigabyte‘ın Navi 14 silikonunu temel alan, yeni özel soğutma modelleri ortaya çıktı.

Öncelikle ASRock modeli, şirketin Phantom Gaming markasının en üst modellerinden biri olacak Challenger ekran kartı olarak görüntülendi. Challenger D 8G OC (ayrıca 4 GB VRAM’da da mevcut olacak), siyah kaplama ve sarı desenli bir tasarıma sahip. Ayrıca çift fanlı bir soğutucusu bulunuyor ve fabrika çıkışlı 1737 MHz hızında geliyor. Çıkış portlarına göz atacak olursak, 3x DisplayPort ve 1x HDMI konnektör yer almakta.

Gigabyte‘ın ise RX 5500 XT Gaming OC ve RX 5500 XT OC olmak üzere iki farklı grafik kartı ortaya çıktı. Gaming OC, üç fanlı bir WindForce 3x soğutucuya sahip. Bu da RX 5500 XT’lerde Aorus modelinin piyasaya sürülmeyebileceği anlamına geliyor. Aorus, bildiğiniz gibi genellikle üst segment ürünlerde yer alan bir model. Gaming OC ayrıca bir 1737 MHz saat hızına sahip olacak. İki modelin de hem 4 GB, hem de 8 GB VRAM kapasiteli versiyonları bulunacak. Çıkış portlarına göz attığımızda ise her iki ürün de aynı şekilde, 3xDisplayPort ve 1xHDMI konektörlere sahip.

ASRock Challenger 8G OC

 

 

 

Gigabyte RX 5500 XT Gaming OC

 

 

 

 

Gigabyte RX 5500 XT OC